Duel 6. kola skupinové fáze EL a poslední utkání Viktorie v tomto roce rozhodl stoper Lukáš Hejda, výhru pojistil Tomáš Hořava.

Trenér Pavel Vrba poslal do boje nejsilnější možnou sestavu.

Asi nikdo by se nemohl divit, kdyby Viktoria po necelých dvaceti minutách vedla 3:0. Ústřední postavou byl nejlepší střelec domácí soutěže Michael Krmenčík, který spálil tutovku už na začátku třetí minuty a podruhé Krmenčíka vychytal gólman Haimov v 18. minutě. Za necelé dvě minuty plzeňský útočník z deseti metrů přestřelil branku Beer Ševy. Mimo tyče mířily i pokusy Milana Petržely a Jana Kopice. Gól visel ve vzduchu a na začátku 29. minuty se ho Viktoria dočkala. Kopicův centr posunul Petržela k malému vápnu na osamoceného Lukáše Hejdu, jehož umístěná střela k levé tyči poslala Viktorii do vedení – 0:1.

Tomáš Hořava
Snad v play-off nedostaneme Arsenal, doufá Tomáš Hořava

Inkasovaná branka fotbalisty Beer Ševy probrala a byla aktivnější než Plzeň. První střelu na Hrušku domácí vyslali až ve 30. minutě, ale Tahův pokus šel nad Hruškovu bránu. O pět minut později Roman Hubník chyboval na levé straně ve středu hřiště a Cuenca běžel na Hrušku, ale ten střelu skvěle zlikvidoval. Krátce před koncem poločasu hlavičkoval Ohana do náruče plzeňského gólmana.

Po přestávce Kopicovu střelu z přímého kopu vyrazil Haimov k Petrželovi, ale jeho střelu zblokovali obránci Beer Ševy.

Blízko vyrovnání měla Beer Ševa v polovině druhé půle, když se po Zrihanově centru sápal po míči Pekhart, ale Hruška těsně před ním vyrazil míč do bezpečí. Poslední slovo však měla Viktoria - střídající Aleš Čermák nastartoval v 83. minutě na pravé straně aktivního Radima Řezníka, z jehož přihrávky propálil ve vápně osamocený Tomáš Hořava gólmana Haimova – 0:2.

Viktoria poté v pohodě ubránila cenné vítězství.

Poločas: 0:1. Branky: 29. Hejda, 83. Hořava.

Beer Ševa: Haimov – Korhut, Elhamed, Taha, Elo – Einbinder (59. Melikson), Broun, Radi – Cuenca (67. Zrihan), Ohana – Pekhart.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (58. Pilař), Kolář (77. Čermák), Kopic – Krmenčík (89. Bakoš).

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba:

Výsledek 2:0 je pro nás velice dobrý, ale přiznejme si, že v prvním poločase mohla dát Beer Ševa několikrát gól. V určitých fázích utkání jsme se více bránili, ale podržel nás gólman Hruška. FC Sport Bukurešť byl nejsilnějším soupeřem ve skupině, ale dokázali jsme uhrát tolik bodů, že jsme skupinu vyhráli. Prohráli jsme první tři zápasy v Bukurešti a v Luganu a dostali jsme se do velmi složité situace, ale postupně jsme se zlepšovali a naštěstí jsme byli stoprocentní v domácích zápasech. Soupeř do jarního play-off? Nevím, jaká mužstva můžeme potkat, neznám rozdělení košů. Možná, že až to zjistíme, tak večer na pokoji budou padat sázky.  

Předzápasový večerní trénink plzeňské Viktorie v izraelské Beer Ševě.
Postup je v kapse, jde ale o body do koeficientu