Chodové i přes prohru odehráli velice dobrý zápas a byli chvílemi více než rovnocenným soupeřem. Zradila je ovšem koncovka.

Úvod duelu byl oboustranně neurovnaný. Rychleji se zorientovali domácí. V páté minutě mohl po chybě hostů otevřít skóre P. Pikl. Krhoun byl ale pozorný. Hostující akci Konopíka zastavil pouze faul obránce a z výhody kopu nic hosté nevytěžili. Petr Pikl trefil po narážečce s Bezdičkou a Peštou pouze tyč prázdné branky Mrákova. Trestný kop Bezdičky ještě nic neznamenal, ale kanonýr se dočkal ve 22. minutě. Pohotově se orientoval ve skrumáži a poslal domácí do vedení – 1:0. Další šance Trejbala, P. Pikla a J. Pikla skončily nezdarem stejně jako hostujícího Konopíka.

Hostující Konopík a po něm T. Duffek mohli měnit stav v prvních minutách druhého dějství. Nedali a zákonitě přišel trest. Po centru Pešty a zaváhání obrany zvýšil na 2:0 Petr Pikl. Hosté pokračovali ve snaze ve zkorigování, ale Konopík dvakrát po sobě neproměnil. Čtyři minuty před koncem zvýšil po chybě Petr Pikl a bylo rozhodnuto. Sympatičtí hosté to ale nevzdávali a dočkali se v poslední minutě. Hlavou po pěkném centru nakonec snížil Němec.

Na lavičce domácích chyběl trenér Jiří Dufka, který byl nepřítomen z rodinných důvodů. Zaskočil ho jeho bývalý parťák Zdeněk Slowik.

„Věděli jsme, že přijel soupeř, který moc neinkasuje. Hraje silový fotbal. Do zápasu jsme šli s cílem eliminovat jejich vysoké hráče a snažit se sami hrát míče po zemi. Myslím, že se to nakonec podařilo, ale měli jsme před sebou kvalitní celek a nebylo to vůbec snadné. Jsme rádi, že vítězství a tři body můžeme věnovat nepřítomnému trenérovi Dufkovi," viděl poslední zápas vydařeného podzimu střelec první branky domácích Václav Bezdička.

TJ Chodský Újezd – Sokol Mrákov 3:1 (1:0)

Branky: 22. Bezdička, 58. a 86. Petr Pikl – 90. Němec. Rozhodčí: Krauz. ŽK: 2:1. Diváci: 70.

Chodský Újezd: Opava – Medek, L. Pikl st., Suchý, L. Pikl ml., Trejbal, Bezdička, J. Pikl, Kurčík, P. Pikl, Pešta. Střídal Čepelák. Trenér Zdeněk Slowik.

Stanislav Sýkora