„První poločas byl z naší strany velmi dobrý, vytvořili jsme si několik brankových příležitostí. Celý zápas jsme pozorně bránili, věděli jsme, že pokud soupeři dáme prostor, mohli bychom mít problém.Prostor jsme mu nedali, dobře jsme to zavírali a hráči zaslouží pochvalu,“ řekl Bílek na pozápasové tiskové konferenci, po níž plzeňská výprava vyrazila na letiště a necelou hodinu po úterní půl noci už byla v Praze.

Co dalšího zaznělo od Michala Bílka?

O nasazení dvou útočníků od první minuty:
Řízek (obránce Řezník) má trochu zdravotní problémy, ale my jsme se rozhodli proto, že v zápase s Teplicemi se osvědčila hra na dva útočníky. S Tiraspolem také. Chorý a Kliment dobře drží balon, do defenzivy pracovali dobře. Honza Kliment má velmi dobrý pohyb. Bylo to správné rozhodnutí, oba odvedli velmi dobrou práci.

O penaltě po Sýkorově ruce:
V ten moment mi hlavou bleskly naše neproměněné situace v pokutovém území soupeře. Perňa (Pernica) měl dvě a pak jsme měly další střely, které zaváněly gólem. Byla škoda, že jsme nějakou neproměnili. Důležité bylo, že jsme dali brzký gól, což nás uklidnilo a pak jsem utkání zvládli.

Střelec vítězného gólu Pavel Bucha (u míče). Šeriff Tiraspol - Viktoria Plzeň (červenomodří) 1:2.
Důležité bylo rychlé vyrovnání. Šeriff mě nepřekvapil, tvrdí Bucha

O výkonu brankáře Jindřicha Staňka:
Staněk je naším klíčovým hráčem. Ve chvílích, kdy je potřeba, tak nás podrží. Dnes podal skvělý výkon, stejně jako ostatní hráči.

O rozhodujícím gólu Pavla Buchy:
Buchy byl odměněný za svůj perfektní výkon gólem. Od středních záložníků chceme, aby se dostávali do zakončení a byli produktivní. Jsem rád, že zápas rozhodl.

O Chorém jako exekutorovi penalt:
Po odchodu Bogyho je Tomáš první na pokutové kopy. Vzal si balon a ukázal, že má pevné nervy.

O odvetě v Plzni:
Kluci se přesvědčili, že s Šeriffem Tiraspol, který má velké individuality, se dá hrát pokud hrajete organizovaně a dáte do toho srdce. To je pozitivní, hodně nás to nabije další energií. Do každého zápasu se musíme koncentrovat jako dneska, pak budeme úspěšní.

O losu 4. předkola Ligy mistrů a Evropské ligy:
O tom nechci teď vůbec přemýšlet. Dneska budeme ještě plní dojmů z tohoto zápasu, poté se začneme soustředit na odvetu. Nepřemýšlíme, co bude za 14 dní.

Pavel Bucha (číslo 20) se raduje z vítězného gólu Viktorie Plzeň. Bucha byl s Tomášem Chorým střelcem dvou branek Západočechů proti Šeriffu Tiraspol. 
Cenné vítězství Plzně proti Tiraspolu trefil netradičně hlavou Bucha