Klíčové utkání s Benešovem nováček z Tachova nezvládl a šance na záchranu v České fotbalové lize se zase o kousek vzdálila. Domácí ztratili nejen dvoubrankové vedení, ale po přestávce Benešov dokonce „překlopil" skóre na svou stranu a zvítězil 3:2.

Benešovští začali odvážně a až po pěti minutách je domácí Tachov zatlačil na jejich polovinu. V šesté minutě o sobě dal poprvé vědět tachovský Dvořák, jeho hlavička skončila nad břevnem. Vzápětí se prodíral obranou Vaněček, akce šla do ztracena. Tachovští příznivci se dočkali v 11. minutě, kdy po centru Folejtara hlavičkoval Dvořák – 1:0. Hosté vážněji zahrozili v 16. minutě, Vopat se po rychle zahraném přímém kopu ocitl sám před Houdkem, ale míč mu v rozhodující chvíli utekl za brankovou čáru. Na druhé straně Vaněčka vychytal gólman Vávra. Ve 22. minutě ale kapituloval podruhé. Míč z kopačky Folejtara se dostal po teči na nohu Kropáčka a ten ho umístil do branky – 2:0.

Domácí slavili, ovšem moc dlouho. Jako nůž máslem prošel obranou Čapek a snížil vzápětí na 2:1. Branka otřásla psychikou domácího týmu, od její vstřelení byl Benešov lepším týmem a vyrovnání viselo ve vzduchu. Ve 37. minutě Kučaba a znovu Čapek neuspěli. Trestný kop hostů skončil na tachovské zdi. Ve 44. minutě se prodral obranou Vaněček a sám před gólmanem toho trefil. Nedáš, dostaneš se opět potvrdilo. Po nedůrazu Tachovanů u autové čáry se hosté prokombinovali až do šestnáctky a Vopat srovnal na 2:2.
P

o přestávce hned v úvodu poločasu si chtěli vzít domácí vedení zpět. Akce Vaněčka a následně Dvořáka kýženou branku nepřinesly. S přibývajícími minutami to byla na straně domácích stále více křeč a naopak, Benešov získával půdu pod nohama. V 57. minutě vychytal Houdek v obrovské příležitosti Vopata a chvíli na to pálil Kučaba těsně vedle. V 67. minutě nejdříve střílel slepými Kropáček a hned z protiútoku hostů se proti Vopatovi vyznamenal Houdek. Rozhodující okamžik utkání přišel v 75. minutě, kdy zmatek v obraně domácích potrestal Zákostelecký – 2:3. Snaha Tachova alespoň o vyrovnání byla zřejmá, ale zůstalo jen u ní, protože střelu střídajícího Hradeckého „vytlačil" gólman Vávra očima vedle tyče. Hosté si mohli oddechnout, jelikož ještě před tím neproměnil příležitost Čapek.

„Benešov jsme měli porazit, zvláště když byl zápas takto rozehraný. Rozhodly dva momenty. První, že jsme hned inkasovali na 2:1 a místo aby dal Vaněček na 3:1, tak jsme z protiútoku dostali v poslední minutě poločasu na 2:2. Po přestávce byli hosté šťastnější," viděl zápas kouč domácích Pavel Vaigl.

FK Tachov – SK Benešov 2:3

Poločas: 2:2. Branky: 12. Dvořák, 23. Kropáček – 24. Čapek, 45. Vopat, 76. Zákostelecký. Rozhodčí: Drábek. ŽK: 2:4. Diváci: 150.

Tachov: Houdek – Matas, P. Šácha, Habart, Tříska (60. Hradecký), Vaněček, Kropáček, Dvořák, Folejtar (66. Stružka), Mlynařík, Hoffmann (72. Hrošovský). Trenér: P. Vaigl.