Oba týmy se pohybují přibližně kolem středu tabulky okresního přeboru. Více o zápase, ale i o uplynulé polovině sezóny řekl trenér Jiskry Jan Bastl.

Pane trenére, tak několik derby jste s Konstantinovými Lázněmi už jako hráč zažil, v čem jsou ty zápasy o proti jiným zápasům jiné?
Velká rivalita hlavně kvůli tomu, že se tady všichni známe, určitě je. Já jsem se jí i jako hráč ale snažil nevnímat. Je to asi tím, že jsou Konstantinovy Lázně a Bezdružice hodně blízko sebe.

Těšíte se na toto utkání?
Těším se, je to takové zpestření pro náš kraj, zpestření pro celý náš region Bezdružicka a Konstantinolázeňska. Ale vybavuji si, že jako hráč jsem tyto zápasy hodně prožíval, měl jsem při nich hodně emocí. Jsou to pro hráče náročné zápasy.

O víkendu budete v derby poprvé jako trenér, v čem to bude rozdílné?
To je pravda, to jsem ještě nezažil. Myslím si, že trenér, jak nemůže úplně ovlivnit situaci na hřišti, tak je asi ještě víc nervóznější než hráči. Popravdě já jsem na hřišti nikdy nervózní nebyl, ze mě vždycky spadla nervozita prvním fouknutím do píšťalky. Ale před zápasy jsem býval pokaždé nervózní.

Kdyby jste prohrál se svým týmem v derby, co by to pro vás znamenalo, máte za sebou jako trenér docela povedenou půlku sezóny…
Když se nám nepodaří vyhrát, tak to bude samozřejmě škoda, protože hrajeme doma. To je první věc a druhá, že by to trošku pokazilo pozitivní pocity z těch předchozích vyhraných utkání. A především ztratit tři body doma je velká ztráta, tu bychom si neměli dovolit.

Zase na druhou stranu, já jsem těch derby i jako hráč moc nevyhrál. I když jsme měli třeba lepší tým a byli jsme první v okresním přeboru, tak jsme většinou i přesto v derby, hlavně venku, prohráli.

V posledních zápasech s Konstantinovými Lázněmi se klukům zrovna moc nedaří. Hodně dlouho proti nim nevyhráli, mohl by jste říct proč?
Takhle to bylo i za nás. Ono to je asi hodně Pavlem Rašínů, ten tam dokáže naordinovat nějakou taktiku. My to pokaždé brali asi více emočně. Je pravda, že Lázně mají poměrně dobře poskládaný tým. Nemyslím to jakoby kvalitativně, ale tím že oni mají více promíchanou sestavu, co se týče věku, na jedné straně tam mají hodně zkušeností a na druhé straně i to běhavé. My máme hodně mladých kluků, někteří jsou výborní fotbalisté, ale v lecčems mi připomínají naší generaci. My jsme se taky neměli od koho učit.

Závěrem bych se zeptal, jak by jste pozval fanoušky na derby?
Mohu jim slíbit, že z naší strany nedojde k podcenění. Budeme se snažit udělat našim fanouškům radost. Věřím tomu, že vyhrajme my, když budeme makat. Ale vím, že je to derby, což je opravdu otevřené utkání.

Tradiční akci spjatou s nynějším ročním obdobím si užili předškoláci i mladší děti mateřinky Prokopa Velikého v Tachově.
OBRAZEM: Podzimníček naděloval v mateřince