V sedmnáctém kole Krajské soutěže skupiny B v ledním hokeji hostilo HC Stříbro 06 první tým tabulky HC Nýřany. Lídr měl proti oslabené „Nulašestce" usnadněnou úlohu a zvítězil 7:3.

Domácí nastoupili do utkání bez opor. Chyběli Sasz, Holík, Beneš, Polák, F. Turek a zraněný Rajchl. Domácí se sice ujali v běžící třetí minutě vedení zásluhou Muzikáře, ale to byla ze strany „Nulašestky" labutí píseň. Vedoucí tým záhy vyrovnal a ještě do konce třetiny otočil výsledek.
V prostřední části utkání měli hosté jasně navrch a svou převahu vyjádřili i brankami.

V závěrečné třetině se obraz hry nezměnil, „Nulašestce" se sice podařilo dvakrát snížit Muzikářem a J. Velichem, ovšem Nýřanští vždy vzápětí kontrovali a tím se zrodil výsledek 3:7.

„Hosté byli rychlejší na puku, vynikali přesnou kombinací a hlavně tvrdou hrou na hranici pravidel. Nás tentokrát téměř vyřadili ze hry. Střelecké šance Velicha, J. Turka a Muzikáře přišly vniveč. Opět se zaskvěl nýřanský Baxa, který zaznamenal hattrick," řekl k utkání stříbrský trenér Václav Kanta.

„Zápas byl ovlivněn vysokým počtem vyloučených hráčů, na trestnou lavici jich usedlo 18 a černou kaňkou tohoto utkání bylo zranění našeho Jahody soupeřem po odehrání kotouče. Zlomená klíční kost tak znamená stopku do konce letošní sezony," neskrýval rozčarování Kanta.

HC Stříbro 06 – HC Nýřany 3:7
Třetiny: 1:2, 0:3, 2:2. Branky a asistence: 3. Muzikář (Kanta), 31. Muzikář, 43. J. Velich – 5. Křížek (Bláha, Rohrer), 13. Suchánek (Rohrer), 17. Krňoul, 20. Baxa (Mašek), 26. Baxa, 33. Baxa (Suchánek), 44. Krňoul. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:2. Diváci: 11.

Stříbro 06: Kolena – Jahoda, Macák, Křelovec, Rataj, Velich, J. Turek, Průša, Matys, Kanta, Muzikář.

Zdeňka Kantová