Tachov tak tento zápas vyhrál kontumačně 5:0 a v celkovém pořadí krajské ligy skončil na pátém místě. „Moc nás to netěší, zápas jsme chtěli raději odehrát, ale tak to prostě je," konstatoval ke kontumačnímu výsledku manažer HC Tachov Petr Vrána.
V nadstavbové části tak byl zařazen do tzv. liché skupiny (podle umístění na pátém místě) a dá se říct, že jej čekají tabulkově silnější soupeři. Hokejisté Tachova mohli teoreticky skončit na čtvrté příčce, ovšem pouze v případě, že by Rokycany podlehly Meteoru Třemošná. To se nestalo, po vítězství 11:5 skončili Rokycanští na čtvrtém místě.
V dalších zápasech posledního kola základní části podlehl Kaznějov Klatovům 0:4 a Nejdek porazil Sušici 9:3.

Nadstavba, která začíná o víkendu, se hraje tak, že proti sobě každý s každým hrají liché týmy a stejným způsobem proti sobě hrají týmy, které v tabulce skončily na sudé příčce. A navíc, pokud tým skončí do čtvrtého místa, začíná doma. Tým na liché pozici tak odehraje ze tří zápasů doma pouze jediný. To je případ zrovna Tachova.

Po odehrání třetí části krajské ligy, kde každý tým odehraje tři utkání, se vykrystalizuje tzv. finálová tabulka. Pro prvních šest týmů to bude znamenat play off, kdy první dva týmy budou mít volno a zbývající čtyři se utkají vyřazovacím způsobem – třetí se šestým, čtvrtý s pátým na dva vítězné zápasy. Vítězové těchto soubojů se dostanou do semifinále, kde narazí právě na dva první týmy.
Tachov tak kvůli umístění na pátém místě bude mít tyto soupeře: HC Rebel Město Nejdek, TJ Apollo Kaznějov a HC Meteor Třemošná.

„Se všemi soupeři jsme odehráli už dvě kola, takže víme, že tady není žádný snadný soupeř. Všichni jsou velmi silní a musíme hrát v nejsilnější sestavě, abychom uspěli," uvedl Vrána.
Ovšem tachovský tým se po celou sezonu potýká s marodkou a zraněními, některými i dlouhodobě. „Hraje se hned o víkendu, takže prakticky nebyla žádná pauza, při které by se všichni zranění hráči dali dohromady. Snad se to některým podaří," dodal.
Základní kádr měl v minulých kolech obrovské trhliny, které doplňovali mladí a nezkušení hráči, dorostenci. „Nedostatek zkušeností byl znát. Dokonce teď v Sušici nám zbyli pouze dva obránci ze základu, takže defenzivu doplňovali útočníci."

Ačkoliv do konce ledna je možné ještě posilovat, přestupní termín končí 31., do Tachova se noví hráči nechystají.
„Snažíme se do kádru postupně zabudovávat naše mladé odchovance z kategorie dorostu a juniorky. Stavíme kádr s dlouhodobým výhledem a využíváme naše hráče z mládežnických kategorií nebo ty, kteří se vracejí do Tachova. Chceme jít spíše touto cestou, než shánět přespolní hráče," uvedl Vrána.