Bezdružičtí Kohouti navázali na úspěšnou šňůru z ze závěru minulého roku a do odvet Krajské soutěže Plzeňského kraje skupiny D vstoupili úspěšně. Na ledě HC Panasonic vydřela Jiskra výhru 3:4 a prodloužila tak vítěznou sérii na čtyři zápasy.

Do soupeře se pustili hned od začátku. První šanci propásl už v úvodní minutě Houdek sám před gólmanem Zdeňkem nedal. I v hokeji platí tolik otřepané „nedáš, dostaneš". Domácí Blažek vymetl pavučinku branky Kocourka – 1:0. „Hrál se ospalý hokej na špatném ledě jakoby ještě všichni byli unaveni po silvestru. Z letargie jsme se naštěstí probudili my," popsal pasáž zápasu vedoucí Jiskry Petr Kalista. Po akci Böttchera zařídil vyrovnání Daliman. Do konce třetiny už se nic, co by stálo za zaznamenání neudálo, snad jen fakt, že dvě minuty trestu pro kapitána Sekničku domácí borci nevyužili.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu jako ta předchozí. Pomalá a rozháraná hra nemohla nadchnout. Vzruch přineslo až trestné střílení domácích, které však bezdružický gólman vychytal. Jinak ve slušně hraném utkání rozhodla přesilovka Kohoutů kterou využil zakončující Daliman – 1:2.

„Poslední třetina pro nás začala nešťastně, když se zranil kanonýr Böttcher a utkání nedohrál," komentoval dění na ledě vedoucí Jiskry. V této fázi utkání Panasonic zatlačil Kohouty do defenzivy a při jednom ze závarů před brankou Kocourka se nejlépe orientoval Blažek – 2:2. Hosté ale odpověděli jak nejlépe mohli. Nejprve Seknička protlačil kotouč za Zdeňkova záda a než se domácí stačili oklepat, Kalista vysunul Koutného a ten se po přestávce zaviněné zraněním prosadil střelecky – 2:4. Domácí se ale nevzdávali a na čtvrtou branku ve své síti reagovali domácí záhy, když na 3:4 snížil po zmatcích v bezdružické obraně Rada. Závěr zápasu sliboval drama, ale konec nadějí pro domácí celek znamenalo vyloučení Konáše.

„Jsem rád, že jsme prodloužili vítěznou šňůru. Bohužel zranění Böttchera kalí naší radost. Stáhli jsme bodovou ztrátu na přední celky. Teď nás prověří zápasy právě s mužstvy z čela průběžné tabulky," dodal Kalista.

HC Panasonic – J. Bezdružice 3:4
Třetiny: 1:1, 0:1, 2:2. Branky: Daliman 2, Koutný, Seknička. Vyloučení: 4:2. Diváci: 10.
Jiskra: Kocourek – Semerád, Horna, Hlaváč, Vacata, Lacman, Böttcher, Daliman, Petřina, Seknička, Houdek-Řezníček, Koutný, Kašpar, Kalista.