V očekávaném finále na „domácím" ledě v Plzni  mužstvo HC Buldoci Stříbro porazilo tým HC Omega trans 6:3 a vítěz základní části může být v odvetě klidnější než jeho soupeř.

Neuběhla ani minuta zápasu a Buldoci šli po akci Šůchy a zásluhou kanonýra Staňka do vedení. O šest minut později vedli domácí 2:0 a takový začátek si nepředstavovali ani ve snu. V dalších minutách první třetiny už ale branka nepadla a Stříbrští do druhé třetiny vstoupili takřka stejně. V běžící 17. minutě vedli gólem Sekničky už 3:0. Hosté se nedokázali vyvarovat chyb a Buldoci je tvrdě trestali.

Třiačtyřicet vteřin závěrečné třetiny stačilo domácím aby už vedli 5:0. Až potom se prosadili hosté, snažili se ještě o zdramatizování duelu, což se jim částečně podařilo, ale na zvrat už nestačili.

„Hra od úvodu nepostrádalo nasazení a patřičnou jiskru. Zápas byl veden ve svižném tempu. Několik nabídnutých přesilovek a soupeřovy chyby v rozehrávce nám pomohly získat až pěti gólový náskok. V závěrečné třetině se povedlo hráčům Omegy snížit stav na rozdíl dvou branek. Ovšem pozornou hrou v koncovce zápasu domácí přidali další gól a ten rozhodl o konečném stavu prvního finále," řekl k utkání kouč Buldoků Pavel Bobr.

HC Buldoci – Omega trans    6:3 (2:0, 2:0, 2:3).
Branky a asistence: 1. Staněk (Šůcha), 7. Bárta (Sládek), 17. Seknička (Brunclík), 28. Staněk (Dráždil, Šůcha), 31. Seknička, 40. Staněk – 35. Švátora (Holubec), 35. Brötcher (Soukup), 43. Linet (Karpíšek). Rozhodčí: Tazva – Brand, Hucl. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 40.
Buldoci: Packan – Holák, Houdek, Šůcha, Staněk, Panuška, Sládek, Bárta, Červenka, Seknička, Dráždil, Polívka, Brunclík.