Mistrovství České republiky starších žáků skupiny Jih, Západ v hokejbalu mělo na programu dohrávku základní části a stříbrští Buldoci v ní nastoupili proti TJ Tatran Třemošná. Domácí na svého soupeře nestačili a prohráli 1:6.

„Tatran sice už dopředu věděl, že nedosáhne na postupovou čtvrtou příčku, přesto srdnatě bojoval a chtěl získat nějaký ten bo. Naproti tomu my si nemohli dovolit ani menší klopýtnutí," nastínil situaci před utkáním trenér Buldoků Václav Šůcha.
Pro hosty to nebyl jednoduchý zápas. Tatran se snažil, přesto to byli právě stříbrští, kteří se ve čtvrté minutě ujali vedení po výborně sehrané přesilové hře, kdy Šilhán přihrál Mužíkovi a ten si poradil s domácím gólmanem. Domácí ale vzápětí srovnali Reichlem – 1:1. Buldoci ale rychle odpověděli, když v páté minutě je poslal do vedení Mužík. Ještě do přestávky zvýšil vedení hostů Kalčík.

Domácí si ve druhé třetině vytvořili mnoho šancí, které však končil v lapačce stříbrského gólmana Sládka. „V závěru prostřední části zaskočil nejen domácího gólmana, ale i všechny přítomné, buldočí benjamínek Krejčí, který trefil zpoza branky lapačku, od které se odrazil míček do branky," popsal kuriózní trefu trenér hostů.

Také ve třetí třetině padali branky jen do sítě Tatranu. U obou byla dvojice Šůcha, Kopf. Obě úspěšné gólové akce byly jak přes kopírák, kdy střela od modré byla těsně u branky tečována.

„Kluci se tak radovali dalšího vítězství a v koutku srdce si přáli, aby následující den třemošenští měli více štěstí a porazili druhý Suchdol. Jejich přání se jim splnilo a tak ztrácíme na druhý Suchdol pouhý dva body. A právě Suchdol je naším dalším soupeřem," přiblížil momentální stav stříbrský kouč.

„Je znát, že tým se pomalu sehrává společně s hokejisty. Potěšil mě výkon druhé pětky, která držela krok s první. Ve hře kluci předvedli na cvičené situace. Nyní nás čeká šest nadstavbových zápasu a boj o postup na republikový turnaj. Rádi bychom postoupili přímo, to znamená vybojovat druhé místo," dodal k utkání spokojený V. Šůcha.

TJ Tatran Třemošná – HC Buldoci Stříbro 1:6
Třetiny: 1:3, 0:1, 0:2. Branky a střely: Mužík 2+0, Kopf 2+0, Šilhán 0+2, Šůcha 0+2, Kalčík 1+0, Krejčí 1+0. Střely: 28:36. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 20.

Buldoci: Sládek (R. Bubeníček) – Lokajíček, Šilhán, Šůcha, Hrad, Kopet, Marek – Bárta, Mužík, Kalčík, Krejčí, L. Bubeníček, Kopf, Rejda, Svoboda, Tintěra, Homolka.