V osmnáctém kole Krajské soutěže v ledním hokeji přivítal v elitní skupině HC Tachov vedoucí tým SKP Rokycany. Domácí se na lídra „vytáhli" a za výhru 4:1 získali skalp největšího kandidáta na postup.

„Chtěli jsme potvrdit stoupající formu a představit se doma po dlouhé pauze v co nejlepším světle. Na soupeře se dobře připravili, trenér M. Brzobohatý měl k dispozici tři útoky a dvě obrany. Postrádal dva juniory a jednoho dorostence plnící si povinnosti v juniorce a dorostu. Dále chyběl zraněný Pouska a pracovně vytížený Skácel. Do hry se naopak vrátili Lešňanský a Šmejkal," poznamenal manažer HC Tachov Petr Vrána.

Utkání před slušnou diváckou kulisou mělo vysoké tempo a bylo atraktivní. Oba týmy hrály velice pozorně a pokud se dostali hráči do šancí tak excelovali oba gólmani. Tachov postupně získával převahu, ale střelecky se nedokázal dlouho prosadit.
Druhá třetina přinesla stejný obraz hry. Tachov zvyšoval obrátky a tlačil soupeře, který se dostal pouze do ojedinělých brejků, ty likvidoval skvělý gólman Hliboký. Kapitulovat ale musel ve 23. minutě kdy pro prohrané buly doputoval puk od Koukolíka ke Štěrbovi a ten ho dostal za záda gólmana.

„Kluky laciná branka trochu rozhodila, ale postupně se obraz hry opět vrátil ke stejnému duchu. My tlačili, vytvářeli si šance. Vybrali si i kopec smůly, kdy trefili dvakrát tyčku. Do závěrečné třetiny šli hosté s nejtěsnějším vedením," přiblížil další průběh zápasu manažer.

Tachov se dočkal první trefy ve 33. minutě. S přihrávkou Schickera se Lešňanský nijak nepáral a tvrdou ranou po ledě mezi betony zlomil kouzlo gólmana Holého – 1:1. Šest minut na to poslal Schicker do rychlého výpadu Dlouhého, který další ranou mezi betony strhl vedení na stranu Tachova – 2:1. „To už jsme dominovali. Soupeř se ještě snažil o vyrovnání, ale nedokázal si vytvořit souvislý tlak a jednotlivé šance skvěle vychytal Hliboký. Navíc ve 41. minutě Malý poslal do rychlého brejku Čadka a ten krásným blafákem do bekhendu jako pravák nedal Holému žádnou šanci. Tím se utkání definitivně zlomilo," viděl klíčové okamžiky tachovský bafuňář.

Rokycanští se nevzdávali, odvolali gólmana, ovšem Vávra čtyři sekundy před koncem zápasu pečetil vítězství Tachova do prázdné branky.

„S vedoucím celkem tabulky jsme sehráli výborné utkání, kdy jsme byli po celý jeho průběh o něco lepší. Výborný výkon podal gólman Hliboký, ale celé mužstvo zaslouží pochvalu za opravdu týmový výkon," dodal Vrána.

HC Tachov- SKP Rokycany 4:1
Třetiny: 0:0, 0:1, 4:0. Branky: Lešňanský, Dlouhý, Čadek, Vávra – Štěrba. Rozhodčí: Matys – Kubík, Jadlovský. Vyloučení: 4:4. Diváci: 36.

Tachov: Hliboký – Klíma, Vávra, Schicker, Bolonin; Malý, Dlouhý, Čadek; Martinec, Beleš, Sluka; Báča, Lešňanský, Šmejkal. Trenér: M. Brzobohatý.