Příznivci ledního hokeje se mohou opět těšit na vyšší soutěž. Přes počáteční potíže se podařilo sestavit tým, který se začal připravovat na náročnou sezónu. Měrou vrchovatou se o to přes počáteční zdrženlivost zasloužil Robin Šín, který se stal asistentem trenéra a zároveň vedoucím týmu.

„Mužstvo okresního výběru pro krajský přebor I. třídy Plzeňského kraje pod hlavičkou HC Tachov se začalo do soutěže připravovat ihned po schválení aktivem okresních klubů a po získání kladného stanoviska z KSLH Plzeňského kraje. Hráči se připravují na samostatně vyčleněném ledu nebo společně s kádrem HC Tachov pro krajský přebor II. třídy,“ informoval o začátcích družstva, které se po roční odmlce vrací do vyšší soutěže, Robin Šín. Podle jeho dalších slov se podařilo ´zapracovat´ do kádru jednoho gólmana a sedmnáct hráčů. Z Plzně se podařilo do branky získat Václava Šlajse. V okresním výběru figurují dále hráči z většiny mužstev z Tachovska. Za HC Tachov jsou to Jan Klíma, David Kovář, Jaroslav Vejvoda a Phillip Ondruš. Z Tatranu Přimda budou reprezentovat hráči Ondřej Malý, Roman Raba, Radek Dlouhý, Emil Salač, Josef Brouzda a Štěpán Mucha. Nově vzniklý klub Buldoci Stříbro uvolní hráče Petra Staňka, Jana Šůchu a Stanislava Tinavského. Rabid Foxes a HC Stříbro 06 poskytnou shodně po dvou hráčích. Z Rabidu to jsou Ilja Bubenščikov a Radek Brzobohatý a ze Stříbra Jiří Turek a Michal Sasz. „Zájem hráčů nás velice překvapil, i když bylo mužstvo skládáno na poslední chvíli,“ pochvaloval si přístup klubů a hráčů Šín, který také prozradil jméno hlavního kouče. „Hlavním trenérem byl jmenován zkušený hráč a kouč Marek Brzobohatý. Asistentem a zároveň vedoucím družstva budu já.“

Mužstvo mělo absolvovat premiéru v soutěži zítra, ale všechno je jinak. „Výhodou pro náš tým je přeložení prvního utkání, které se mělo hrát zítra v Rokycanech proti tamnímu silnému celku HC DAG Rokycany B. Zápas byl přeložen na 22. prosince z důvodu nedostatku ledové plochy v rozpisu na jejich zimním stadionu. Máme tak ještě týden na přípravu,“ vysvětlil situaci vedoucí týmu. Tachovský výběr se tedy předvede v prvním utkání v sobotu 27. října od 18 hodin na domácím ledě proti SKP Rokycany. „Doufáme, že se sportovní příznivci přijdou na zajímavý hokej podívat a přímo na stadionu nás podpoří,“ zve diváky do ochozů Šín.