Bylo jasné, že utkání bude velmi těžké. Navíc sestava Tachova nebyla úplně kompletní, chyběli celkem tři zkušení útočníci a jeden bek. Trenér Klapáč musel opět vsadit hlavně na hráče z kategorie juniorů a staršího dorostu.

Od první minuty bylo jasné, kdo je pánem na hřišti. Chotíkov hrál skvěle a rychlými kombinacemi rozebíral tachovskou obranu. Již ve čtvrté minutě se prosadil domácí Setikovský. Bohužel, vzápětí po dvou zbytečných faulech v rozmezí necelých dvaceti vteřin, šel Tachov do tří a domácí dokonale využili přesilovkové souhry, kdy na konci byl vždy kapitán Jan Švík, kterého mnozí ještě budou pamatovat z extraligové Plzně. Švík si připsal své první dva góly v zápase a v čase 6:01 bylo za stavu 3:0 pro domácí o osudu Tachova rozhodnuto. Zbytek třetiny se odehrál v duchu útočení Chotíkova a občasných náhodných šancí Tachova, které nepřinesly ani z jedné strany gólový efekt.

Do druhé třetiny se snažil trenér tým vybudit, aby se vrátil k výkonům z předchozích utkání. Ovšem po celý zápas srážely Tachov individuální chyby hráčů. Po další minele tachovského beka se hned v první minutě druhé třetiny řítil na Chlada v tachovské brance samotný Švík a opět se nemýlil. Čtvrtý gól definitivně pohřbil naděje Tachova a už se hrálo jen o skóre. Tachov sice již další branku soupeři v této třetině nedovolil, ale stále se hrálo na útočné polovině domácích a utrpení Tachova podtrhl i do té doby neomylný střelec Kubeš, kterému domácí gólman na poslední chvíli vyškrábl lapačkou střelu do téměř prázdné brány na horní tyč. Navíc trest ve hře obdržel po rozmíšce a následném faulu obránce Vávra a bude trenéru Klapáčovi chybět minimálně na tři utkání.

Třetí třetinu nedokázali tachovští zmobilizovat síly a naopak pokračovali v produkci individuálních chyb a soupeř jen postupně navyšoval skóre. Další góly přidali postupně Hokl, Vostracký, Setikovský, Svoboda a Švík a Tachov odjížděl domů s debaklem 9:0.

Hodnocení manažera: „Hodnotit téměř není co, protože nefungovalo vůbec nic. Obrana byla prostupná a útok bezzubý, souhra mezi beky a útočníky byla nulová. Jediný, kdo zaslouží pochvalu, je dorostenec v brance Kuba Chlad, který zabránil dalším gólovým šancím a skóre mohlo být ještě hrozivější. Minule jsem upozorňoval, že časté vylučování by se proti silnému soupeři nemuselo vyplatit a zde se to prokázalo. Absence tří útočníků nijak neomlouvá naivní výkon, který jsme podali. Nezbývá než doufat, že nás porážka vrátila zpátky na zem a budeme zase tvrdě pracovat, žádný tým se sám neporazí a my musíme každý zápas odehrát naplno," uvedl Petr Vrána.

Statistiky:
HC Chotíkov – HC Tachov 9:0
Třetiny: 3:0; 1:0; 5:0.
Sestava Tachova:
brankáři: Chlad, Besta; obrana: Pouska, Klíma, Mucha, Vávra, Bartoš, Šimůnek; útoky: Poncar, Kubeš, Beleš; Čadek, Dlouhý, Machač; Dušek, Báča, Sluka

Petr Vrána