Přitom začátek utkání se velmi podobal tomu, který mohli hokejoví fanoušci vidět v duelu prvním. Tachov se díky trefě Čadka dostal do vedení již v první minutě, přesněji po dvaadvaceti vteřinách hry. Pro zajímavost – před týdnem překonal tentýž hráč gólmana klatovského výběru ještě o dvě vteřiny rychleji.

Zatímco v prvním vzájemném souboji ve vyřazovací části ale přišlo rychlé vyrovnání, to tentokrát nenastalo. Naopak. Druhou branku Tachova vstřelil ve dvanácté minutě Malý a outsider vedl na ledě soupeře už 2:0.

Jenže domácí v závěru první periody přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a zásluhou Topinky s Vizingerem dokázali skóre srovnat.

Ve druhé části pak rozjetí domácí třemi góly otočili skóre ve svůj prospěch. Trefa Kubeše z 36. minuty ještě dala tachovským hráčům naději. Stejně jako na začátku třetí třetiny kontaktní gól Čadka, specialisty na góly v úvodních vteřinách jednotlivých třetin. Jenže další branky Vizingera s Krsem byly pro tachovské borce definitivním hřebíčkem do pomyslné rakve. Tachov tak po boji prohrál 4:7.

„I když jsme prohráli, tak musím hráče za předvedený výkon pochválit. Takhle dobře jsem kluky ještě hrát neviděl. Hráli jeden pro druhého, bojovali a dodržovali předem stanovenou taktiku. A to i přesto, že jsme do Klatov jeli pouze s desítkou srdcařů. Myslím si, že to bylo naše nejlepší utkání sezony,“ řekl trenér tachovských hokejistů Miroslav Klapáč.

Ilustrační snímek
Program má dětem ulehčit rozvod rodičů

„Doplatili jsme však na inkasované góly v početní nevýhodě. Myslím si ale, že většina z těch faulů, které rozhodčí odpískali, ani nebyla. My jsme hráli v oslabení celkem desetkrát, zatímco soupeř jen dvakrát. Bohužel jsme v oslabení dostali tři branky,“ posteskl si trenér Tachova, který na otázku, jestli došly v závěru utkání jeho svěřencům síly, odpověděl zcela jednoznačně.

„To si nemyslím, naopak. Kluci soupeři fyzicky stačili. Na začátku třetí třetiny jsme ještě prohrávali 4:5, ale pak jsme znovu inkasovali v oslabení, a to utkání definitivně rozhodlo,“ uzavřel utkání s rezervou Klatov tachovský kormidelník.

HC Klatovy B - HC Tachov 7:4

Třetiny: 2:2, 3:1, 2:1. Branky a nahrávky: 15. Topinka (Kubeš), 20. Vizinger (Topinka), 23. Vondryska (Čuban, Rajal), 29. Kubeš (Babka), 35. Kubeš (Babka), 45. Vizinger (Valečka), 53. Krs (Vizinger, Vondryska) – 1. Čadek (Kubeš), 12. Malý (Jirků), 36. Kubeš, 41. Čadek. První zápas: 9:3. Konečný stav série: 2:0 (postupují Klatovy B).