Dva týdny dovolené po náročné 10týdenní kondiční části přípravy jsou minulostí a v pondělí hokejisté Škody Plzeň vyjeli poprvé na čerstvě zaledovanou plochu v Logspeed CZ Aréně.

Vzhledem k pokračující pandemii koronaviru za zpřísněných pravidel a za zavřenými dveřmi stadionu, kam nemá veřejnost přístup. Další část přípravy na nový ročník extraligy měli škodováci původně odstartovat fyzickými testy v Praze, ale ty byly zrušeny a Indiáni tak obuli brusle o den dříve.

„Začali jsme rozděleni na dvě party po dvanácti hráčích plus tři brankáři vždy hodinu na ledě. Od úterka už to budou dvoufázové tréninky, kombinace ledu a posilovny,“ oznámil hlavní trenér Ladislav Čihák.

K týmu se připojila také největší útočná esa Milan Gulaš s Tomášem Mertlem a defenzivní posila Viktor Lang ze Švédska, kteří až dosud trénovali individuálně.

„Trénujeme standardně, jak je běžné v tomto období. Musíme však vyčkat, jak se vyvine situace ohledně koronaviru vzhledem k blížícímu se startu poháru,“ sdělil trenér Čihák.

Plzeň měla skupinovou fázi poháru zahájit první srpnové úterý doma s Kladnem a pak ve čtvrtek hrát v Českých Budějovicích. „Pokud by byly zápasy odloženy nebo zrušeny, museli bychom na to reagovat a přizpůsobit program tréninků,“ řekl Ladislav Čihák.

Plochá dráha MČR
FOTO: Chlupáč na Borech kraloval