Bezdružičtí Kohouti pokračují v Krajské soutěži Plzeňského kraje skupiny D ve vítězné sérii. Tentokrát se „vyspali" na favorita, „suverénní" hokejisty HC Apollo Kaznějov B. Po fantastické poslední třetině zvítězili 5:3 a sebevědomým hostů srazili hřebínek. Nové dresy od sponzora Jiřího Šmata tak pokřtili jak nejlépe mohli.

Od počátku se se hrál svižný hokej. Více šancí si vytvořili domácí, ale Tábořík v brance Apolla byl k nepřekonání. Vylámali si na něm zuby Šmat, Seknička i Bötcher. Stejně dobrou formu si do zápasu přinesl i domácí gólman Kocourek. O výsledku první třetiny tak rozhodl samostatný nájezd po faulu Semeráda kdy Soukup nezaváhal – 0:1. Vyrovnat ještě mohli následně Houdek nebo Kalista, ale své šance nevyužili.

„Také druhá třetina přinesla svižný hokej. Hosté byli bruslařky i hokejově lepší, vytvářeli si brejkové situace a ty dokázali dvakrát využít," okomentoval dění v prostřední části zápasu vedoucí mužstva Jiskry Petr Kalista. Nejdříve Valeš a poté Trnka zvýšili vedení hostů až na 0:3. „Své sebevědomí dával soupeř najevo i nevybíravými zákroky a po jednom z nich zůstal na ledě ležet Koutný. Rozhodčí však také „přitvrdili" a tak se Kohoutů naskytlo hned několik přesilovek," upozornil na důležitý fakt vedoucí Kohoutů. Tábořík v brance Kaznějova byl dlouho k nepřekonání. Domácím se podařilo snížit až v poslední minutě, Böttcher tečoval střelu Horny – 1:3.

V závěrečné třetině se z pohledu Bezdružic začaly dít věci. Už v úvodní minutě se ujala střela Šmata a rázem to bylo 2:3. „Kontaktní branka nám vlila do žil novou krev. Zvláště první útok se překonával a Šmat svoji druhou trefou vyrovnal na 3:3. Tutovku, už druhou, mu dokonale připravil Böttcher. Dvě minuty před koncem si role vyměnili a kanonýr Böttcher otočil skóre na 4:3. Zdrcení hosté neunesli tíhu okamžiku a Korvas se pustil do Petřiny, jenže v nerovném boji prohrál na body," popsal důležité okamžiky bezdružický šéf týmu. Kalich hořkosti si vypili hosté v poslední minutě, když opuštěnou branku trefil Kalista – 5:3.

"Neskutečné, takřka nemožné se stalo skutkem. To co předvedli kluci v poslední třetině všechny ohromilo. Obrovskou vůlí a bojovností otočili výsledek z 0:3. Nezbývá než všem hráčům za předvedený výkon poděkovat a přát si, aby v tomto duchu pokračovali," dodal Kalista.

J. Bezdružice–Apollo Kaznějov B 5:3
Třetiny: 0:1, 1:2, 4:0. Branky: Böttcher 2 , Šmat 2, Kalista. Vyloučení: 4:7. Diváci: 20.

Jiskra: Kocourek – Horna, Semerád, Vacata, Hlaváč, Vacata, Šmat, Böttcher, Lacman, Petřina, Seknička, Houdek, Kalista, Koutný, Řezníček, Cvrček.