Vedoucí mužstvo soutěže HC Chotíkov B se v utkání s J. Bezdružice nadřelo. Po bojovném výkonu prohráli  Kohouti 7:3, ovšem průběh zápasu byl daleko vyrovnanější, než naznačuje skóre.

 

Už v první třetině naznačila Jiskra, že nedá svou kůži zadarmo. Měla dokonce více šancí, ale byla to domácí rezerva, která otevřela skóre po samostatné akci Masničky – 1:0. K vyrovnání  měl blízko Kalista, samostatný únik ani následné trestné střílení neproměnil. Vyrovnání ale přišlo z hole Koutného – 1:1. Těsně před sirénou vrátil vedení domácím  Vít – 2:1.

Druhé dějství odehráli Kohouti  téměř celé v oslabení. Domácí toho ale využili jen dvakrát. Nejprve  znova  Vít  zvýšil na 3:1 a pak kuriózně skóroval Fišer – 4:1. „Toho  marně hledali rozhodčí v zápise o utkání, až nakonec mu změnili číslo na dresu a tak branka platila," popsal nezvyklou situaci vedoucí Jiskry Petr Kalista. Bez šancí nebyla ani Jiskra. Cvrček, Houdek a Petřina neproměnili.

Hosté se nevzdávali ani v poslední třetině. Favoritovi vzdorovali bez respektu a často jej přiváděli do úzkých. Branky však padali na druhé straně. Zkušenější hosté  znova Fišerem  a Vítem  upravili už na 6:1. Kohouti s přesilovky snížili Kuncem – 6:2  a v zápětí upravil Kalista na 6:3. Poslední slovo však měli domácí, Vít zkompletoval hattrick – 7:3.

„Výsledek  neodpovídá dění na ledě a s troškou štěstí jsme mohli dosáhnout na překvapení. Byl to herně nečekaně vyrovnaný souboj s lídrem tabulky. Góly jsme tentokrát přece jen stříleli, ale co dalších šancích jsme neproměnili! Bohužel nedisciplinovanost zvláště ve druhé třetině nás stála kontakt se  soupeřem, který toho zkušeně využil," pravil k utkání Kalista.

HC Chotíkov B – J. Bezdružice   7:3 (2:1, 2:0, 3:2).
Branky: 6. Masnička, 15. Vít (Veselý), 22. Vít (Lang), 37. Fišer (Lang), 39. Masnička, 44. Vít (Lang) – 14. Koutný (Vacata), 40. Kunc, 43. Kalista. Rozhodčí: Valenta –  Malá, Brand. Vyloučení: 9:12! Využití: 4:1. Diváci: 15.
Jiskra: Reis – Kunc, Semerád, Řezníček, Vacata, Lacman, Koutný, Kamínek, Ryneš, Seknička, Houdek, Petřina, Cvrček, Kašpar, Kalista.