Plzeň, v jejíž sestavě chyběli tři hráči základního kádru (Jank, Kracík a Vlach), vstoupila do zápasu příliš laxně a o první body v sezoně bojující Valaši toho využili.

Hned v úvodu si hosté zahráli přesilovku. Brankář Frodl pár šancí ještě zlikvidoval, ale pokračujících zmatků před plzeňskou klecí využil zblízka Köhler.

Ani inkasovaný gól Škodovku neprobral a Ferenc z dorážky zvýšil lacino vedení hostů na 2:0.

Pak už Indiáni zabrali, zlínského gólmana Kašíka zasypali přívalem ran a do konce třetiny srovnali.

Ve 13. minutě Gulašova pobídka určená Mertlovi přelétla až k Robovi, který ranou bez přípravy vymetl horní růžek zlínské branky. A na 2:2 potom v závěru čtyřminutové přesilovky srovnal bombou kapitán Gulaš.

Také v prostřední části se diváci dočkali čtyř gólů. Škodovka se ujala dvakrát vedení, když Kašíka po Robově průniku překonal hned po pauze Indrák. A po polovině zápasu v další přesilovce znovu nejlepší prvoligový střelec uplynulé sezony Rob.

Jenže Indiáni si znovu neodpustili okénka v defenzivě a bojovní hosté dokázali vždy odpovědět. Na čtvrtý plzeňský zásah, který sudí uznali až po přezkoumání na videu, zareagovali Berani už po 18 sekundách.

Indiáni však byli aktivnější a v závěrečné části znovu využili přesilovku.

Ve 46. minutě dokázal Kašík ještě vytěsnit Gulašovu střelu. Následně však hosté vyhodili puk mimo kluziště a Plzeň v početní výhodě pět na tři přidala bleskově pátý gól. Kombinaci zakončil Mertl.

Rob mohl zkompletovat hattrick, ale trefil jen Kašíka, stejně jako z další akce Pour.

Škodováci si ještě prožili drama. Uhájili dvojnásobné oslabení.

A i když přibývalo šarvátek, po ataku hostů musel být ošetřován gólman Frodl, tak těsné vedení udrželi a také ve druhém domácím střetnutí extraligové sezony brali tři body.

„Škoda. Ten zápas byl hratelný,“ reagoval na čtvrtou porážku v rozbíhající se extralize zlínský asistent Martin Hamrlík. „Zatímco soupeř využil početní výhodu pět na tři, my ne, a to je celé. Další prohra je nepříjemná, ale musíme zůstat trpěliví a dál pracovat.“

„Zatímco produktivita je skvělá, vzadu nám to vázne. Je to důsledek prohraných přestřelek z prvního a třetího kola. Inkasované góly nalomily sebevědomí hráčů, ale o to víc si ceníme vítězství nad Zlínem,“ uvedl plzeňský asistent Jiří Hanzlík.