Obrovské překvapení se zrodilo v patnáctém kole Krajské soutěže Plzeňského kraje skupiny B v ledním hokeji. Stříbrská nulašestka dokonale zaskočila lídra soutěže z Nýřan a na jeho ledě zvítězila 3:5.

ČEZ aréna v Plzni zažila obrovské překvapení na úkor vedoucího celku soutěže. Sebevědomý tým Nýřan nestačil na nadšeně bojující hokejisty Stříbra, kteří svůj výkon korunovali i góly. Zrodila se tak největší senzace soutěže. Nulašestka sice hned v úvodu nevyužila přesilovku, ale ve třetí minutě zaskočil Dudíka v brance lídra stříbrský Polák – 0:1. V běžící páté minutě ale srovnal Bláha a hosté se tak z vedení dlouho neradovali. Domácím se podařilo v přesilovce gólem Bláhy srovnat na 1:1. Stříbrští neměli v tomto utkání co ztratit a v devátí minutě šli zásluhou Velicha znovu do vedení – 1:2.

Domácí vstoupili do druhé třetiny náporem a po pěti minutách využili hrubou chybu stříbrské obrany a Šoul trestal – 2:2. Přes dvě oslabení na každé straně se nerozhodný stav do konce třetiny už nezměnil.

Do poslední třetiny vstoupili lépe po minutě hry hosté, kteří šťastným gólem Poláka zaskočili Nýřany – 2:3. V těchto minutách se hrál zásluhou obou týmů pohledný hokej a rušno bylo před oběma brankami. V závěru přesilovky domácích po vyloučení Průši si slabší chvilku vybral gólman nulašestky Šaman a Nýřany ve 35. minutě srovnali na 3:3. Drama pokračovalo a s přibývajícími minutami se častěji otevírala dvířka na trestné lavici. Nýřanská snaha naplnit úlohu favorita byla zřejmá a stále více se tlačili před branku Šamana. V 39. minutě měli výhodu přesilové hry, ale místo vedoucího gólu inkasovali. Muzikář vybídl J. Turka a ten v oslabení poslal hosty opět do vedení – 3:4. V závěru zápasu hosté nabídli vedoucímu týmu výhodu přesilové hry, ale ti se nejen ubránili, ale v hektickém konci dokázali svou výhru pojistit F. Turkem.

„Soupeř byl sebevědomí, ale na ledě o něj přišel. Nám se podařilo otevřít skóre a soupeř neustále dotahoval. Z naší strany to byl nadšený výkon podpořený kvalitou v koncovce a kluci se na lídra doslova „vytáhli". Patří jim dík a věřím, že nás tato výhra povzbudí i do dalších zápasů," neskrýval radost trenér Stříbra Václav Kanta.

HC Nýřany – HC Stříbro 06 3:5
Třetiny: 1:2, 1:0, 1:3. Branky: Polák 2, Velich, J. Turek, F. Turek – Šoul 2, Bláha. Rozhodčí: Lokajíček – Duršpek, Sluka. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 15.
Nýřany: Dudík – Kamínek, Rohrer, Mašek, Kaucký, Ždimera, Cvachouček, Podaný, Bláha, Šoul, Skácel.
Stříbro: Kolena, Šaman – Jahoda, Macák, Křelovec, F. Turek, Velich, J. Turek, Průša, Matys, Polák, Muzikář.

Další utkání sehraje HC Stříbro 06 v sobotu od 10.45 hodin, kdy v hale KOOP Plzeň změří síly s HC Jam.

Zdeňka Kantová