V plzeňské hale KOOP se střetli v odvetě Krajské soutěže skupiny B domácí HC Stříbro 06 a TJ Baník Líně. Na ukazateli skóre svítili po zápasu dvě pětky.

Oba dva týmy nastoupily do zápasu v nekompletních sestavách, ale na kvalitě hry to znát nebylo. Úvod se vydařil domácím, už v páté minutě překvapil gólmana Muzikář – 1:0. O pět minut později byl vyloučen Jahoda, ale Línští výhodu přesilové hry nevyužili. Skóre se měnilo až ve 14. minutě, kdy se trefil Polák – 2:0. Na časomíře už odpočítávaly poslední vteřiny úvodního dějství, když stříbrští obránci neuhlídali Kreuzmana a ten našel volného M. Dudíka – 2:1.

Stříbrští, snad zaskočeni nečekanou brankou do „šatny" v závěru první třetiny, nemohli dlouho najít recept na překonání obrany hostů. Až ve 20. minutě poslal Muzikář puk na Matyse a ten zvýšil na 3:1. Pak si ale domácí vybrali slabší chvilku. Ve 23. a 24. minutě góly Kreuzmana a M. Dudíka srovnali na 3:3. Línští byli na koni a ve 27. minutě otočili Šlukem na 3:4. Do konce druhé třetiny se ale domácím podařilo Velichem srovnat.

Třetí třetina přinesla snahu hráčů obou týmů o vstřelení vítězného gólu. Na obou stranách ale chybělo úspěšné zakončení a na hráčích se začala projevovat únava. V 35. minutě byl vyloučen za sekání kapitán Stříbra Sasz. Do jeho návratu na ledovou plochu chybělo sedm vteřin a jeho spoluhráč Muzikář našel Velicha a „nulašestka" šla v oslabení do vedení – 5:4. V hektickém závěru se podařilo přeci jen Baníku Kreuzmanem vyrovnat.

HC Stříbro 06 – TJ Baník Líně 5:5
Třetiny: 2:1, 2:3, 1:1. Branky: Velich 2, Muzikář, Polák, Matys – Dudík 2, Kreuzman 2, Šluk. Vyloučení: 2:2. Diváci: 10.
Stříbro 06: Kolena, Šaman – Jahoda, Křelovec, Rataj, Velich, Průša, Sasz, Matys, Polák, Muzikář, Kanta.

Zdeňka Kantová