V semifinále play off skupiny B Krajské soutěže Plzeňského kraje v ledním hokeji vystavilo stopku stříbrské „Nulašestce" mužstvo HC Nýřany, které zvítězilo i ve druhém utkání a to 2:1.

V prvním utkání si vytvořily Nýřany jednogólový náskok (4:3) a za tohoto stavu šly do odvety. Sříbrští museli nastoupit v okleštěné sestavě, na ledě v KOOP aréně v Plzni chyběli útočníci Sasz (zranění) a pracovní povinnosti měl J. Turek. Trenér Kanta postrádal i Macáka a Křelovce.

Úvod zápasu přinesl rychlý a útočný hokej. Prvního gólu se diváci dočkali v šesté minutě. Do návratu vyloučeného stříbrského F. Turka chyběly čtyři vteřiny, rozehrávku hostů zachytil Rajchl a předložil puk Velichovi, který poslal domácí Stříbro do vedení. Další změnu skóre přinesla 13. minuta, kdy nýřanský Kamínek našel Bláhu a ten srovnal na 1:1. Do konce třetiny mělo Stříbro několik gólových příležitostí, ale Muzikář, Holík, Velich a Polák úspěšní nebyli.

Druhá třetina byla poznamenána častými vyloučeními na obou stranách hřiště a hra tak nebyla plynulá. Branka v této neurovnané části hry nepadla.

Třetí část hry pokračovala v nastoleném trendu. „K překvapení střídaček obou týmů rozhodčí trestali sebemenší náznaky nedovolených zákroků a na trestné lavičce se postupně ocitlo dalších deset hráčů. Hokejová krása se tak z ledu vytratila a zápas upadl do šedivého stereotypu," viděl momenty utkání trenér HC Stříbro 06 Václav Kanta. Rozhodujícím momentem v utkání se tak stala 38. minuta, kdy bylo nařízeno trestné střílení za podražení Baxy, který ho s přehledem proměnil – 1:2. Stříbrští v závěru odvolali gólmana, ale skóre se už nezměnilo.

„Mužstvo podala v utkání celkem dobrý výkon, který narušila stejně jako v prvním zápase opět nedisciplinovanost některých hráčů. Ačkoliv se pro nás finále uzavřelo, celkové čtvrté místo ve skupině B je pro nás obrovským úspěchem. Soupeři přejeme hodně štěstí do finálových bojů, finále si tak zahrají Nýřany a Líně," řekl k zápasu trenér Kanta.

HC Stříbro 06 – HC Nýřany 1:2
Třetiny: 1:1, 0:0, 0:1. Branky: 6. Velich (Rajchl) – 13. Bláha (Kamínek), 38. Baxa. Rozhodčí: Němec – Jelínek, Pořádek. Vyloučení: 11:7. Diváci: 5.

Stříbro 06: Šaman – Jahoda, Holík, Rataj, F. Turek, Velich, Rajchl, Průša, Matys, Polák, Muzikář.

Zdeňka Kantová