Los osmého kola Krajské soutěže skupiny B v ledním hokeji proti sobě svedl HCOP Meteor Třemošná a HC Stříbro 06. Utkání bohatém na góly skončilo remízou 7:7. Spokojenější s ní byli určitě hosté ze Stříbra.

Po nevydařeném utkání s prvním týmem tabulky ve skupině B s TJ Baníkem Líně se „nulašestce" konečně zadařilo. Do utkání vstoupili lépe domácí, v páté minutě Šamana překonal Vít – 1:0. Hlasatel ještě ani nestačil ohlásit změnu stavu a značně oslabený tým hostí vyrovnal. Sasz zachytil chybnou rozehrávku soupeře a bylo srovnáno. V osmé minutě se rozvlnila síť za zády stříbrského gólmana podruhé, na 2:1 zvýšil Váchal. Hra se přenesla před gólmana hostů, po vhazování převzal puk Rajchl, protáhl se obranou Meteoru, gólman jeho střelu vyrazil před J. Turka a ten poslal puk do sítě – 2:2.

Druhou třetinu zahájila „Nulašestka" přesilovou hrou, domácího gólmana se však Stříbrským nepodařilo překonat. V 19. minutě překvapil domácí Packa střelou od modré gólmana Šamana – 3:2. Vzápětí Velich tečoval před brankou střelu Muzikáře – 3:3. Meteor byl při chuti a v 25. minutě zvýšil Žitko na 4:3 a do listiny střelců se zapsal svým druhým gólem Vít – 5:3. Domácí se však z dvoubrankového vedení dlouho neradovali. V 29. minutě Rajchl přihrál Saszovi a ten se nemýlil – 5:4. Tímto stavem také skončila druhá třetina.

Třetí dějství „zahájil" Sasz, tentokrát na trestné lavici, kam byl vykázán za sekání. Výroky hlavního rozhodčího byly zřejmě moc hlasitě komentovány na střídačce hostů a rozhodčí poslal na trestnou ještě jednoho zástupce Stříbra, trest odseděl Polák. Hra gradovala a tím také přibylo nedovolených zákroků. V 34. minutě byli vyloučeni za hrubost Komunda a stříbrský Macák a v 38. minutě zastavil pronikajícího útočníka „Nulašestky" hákující Žitko. O minutu později kapitán Meteoru Gorner „vyškolil" obránce Stříbra a zvýšil na 6:4.

Zdálo se, že je o výsledku utkání rozhodnuto a body zůstanou na domácím ledě, opak byl ale pravdou. Ve 40. minutě nejdříve po přihrávce F. Turka snížil Sasz, ale domácí hned kontrovali Gernerem – 7:5. Do konce utkání chyběly necelé tři minuty, když Sasz vykřesal naději – 7:6 a vzápětí vyrovnal J. Turek na 7:7. V závěru utkání dostal Meteor ještě výhodu přesilové hry, když příliš úzkostlivý rozhodčí poslal hosty do tří, skóre se už ale nezměnilo a Stříbro vybojovalo cenný bod.

HCOP Meteor Třemošná – HC Stříbro 06 7:7
Třetiny: 2:2, 3:2, 2:3. Branky: Vít 2, Váchal, Packa, Žitko, Gorner 2 – Sasz 4, J.Turek 2, Velich. Vyloučení: 4:5.
Stříbro: Šaman – Jahoda, Macák, Holík, F. Turek, Velich, Rajchl, J. Turek, Průša, Sasz, Polák, Muzikář.

Zdeňka Kantová