První semifinálové utkání play off Krajské soutěže Plzeňského kraje skupiny B v ledním hokeji mezi HC Nýřany a HC Stříbro 06 skončilo výhrou domácího celku 4:3.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří šli zásluhou Velicha už ve druhé minutě do vedení. Nýřanští se dočkali vyrovnání po pěti minutách, kdy Šamana překonal Baxa – 1:1. Hosté se do další šance dostali paradoxně v oslabení. Zejména výpady Muzikáře volaly po gólu. V dalším průběhu zápasu přišel opět nájezd Muzikáře, obrana Nýřan jej zastavila nedovoleným způsobem a na trestnou byl poslán sekající Ždimera. Nulašestka rozehrála buly, Sasz poslal na Turka a ten dělovkou trefil pod pravé víko brány domácích – 1:2. Oba dva hráči si vzápětí akci zopakovali, ale nebyli úspěšní. Stříbrští, kteří přestáli další oslabení, byli při chuti. Střela Muzikáře skončila na tyči, Sasz našel Velicha, ale ani ten nedokázal poslat puk za záda gólmana Nýřan. Naopak, těsně před koncem první třetiny Skácel srovnal na 2:2.

Přes velkou snahu obou týmů ve druhé třetině branka nepadla, kralovaly obrany.
Třetí dějství začali Stříbrští bez zraněného kapitána Sasze. Hned v úvodu Nulašestka dohrávala přesilovku. Na ledě se přitvrdilo a hra vygradovala až k vzájemnému pošťuchování, které skončilo bitkou. Na trestnou lavici poslali rozhodčí nýřanského Skácela a J. Turka ze Stříbra. Gólové příležitosti Muzikáře a Velicha domácí gólman zlikvidoval.

Na časomíře běžela 35. minuta a stále nebylo rozhodnuto. Stříbro hrálo v oslabení , ale Rajchl po individuální akci od modré čáry dostal hosty opět do vedení – 2:3. Stříbrští se dlouho neradovali. O tři minuty později projel jejich obranou Bláha a srovnal na 3:3. Napětí na ledě by se snad dalo krájet. Zdálo se, že je vše vyřešeno, Kamínek otočil výsledek na 4:3, ale v závěru třetiny hosté ještě zabojovali a J. Velich vyrovnal na 4:4. Rozhodčí gól uznal, ale po sdělení jiného hráče Stříbra, že kotouč nepřešel brankovou čáru, vše anuloval a utkání skončilo stavem 4:3 pro domácí tým Nýřan.

„Je to škoda. My tentokrát doplatili nejen na zranění klíčového hráče, ale i na svou nedisciplinovanost, osm hráčů na trestné lavici je moc," řekl k utkání trenér hostů Václav Kanta.

HC Nýřany – HC Stříbro 06 4:3
Třetiny: 2:2, 0:0, 2:1. Branky: Skácel 2, Baxa, Bláha – Velich, Turek, Rajchl. Vyloučení: 5:8. Diváci: 25.

Stříbro 06: Šaman – Macák, Křelovec, Rataj, Průša, J. Velich, Rajchl, J. Turek, Sasz, Beneš, Matys, Polák, Muzikář.

Zdeňka Kantová