Třinec, Plzeň – Z nadějně rozehraného zápasu nakonec vytěžili hokejisté Škody Plzeň jen bod. V utkání 15. extraligového kola prohráli na ledě Ocelářů Třinec 2:3 po prodloužení, přestože v duelu dvakrát vedli. Nejprve přečkali peklo, poté udeřili. Plzeňané museli v první třetině ubránit hned čtyři přesilovky soupeře. Nejenže se jim to podařilo, krátce po skončení té poslední dokonce skórovali!

Těsně po svém návratu z trestné lavice se zapojil do útočné akce Dominik Kubalík, který zužitkoval nabídku Jana Schleisse a v 18. minutě poslal svým patnáctým zásahem v sezoně Škodovku do vedení. Do velké příležitosti se po přihrávce Arona Chmielewského dostal domácí mladík Michal Kovařčík, střela z bezprostřední blízkosti mu však nesedla a puk skončil v rohu kluziště. Pokus Martina Růžičky poté zlikvidoval opět skvělý Miroslav Svoboda.

Po půlhodině hry bylo srovnáno. Bohumil Jank střílel od modré čáry a těsně před Svobodou změnil trajektorii kotouče Jiří Polanský, který zaznamenal 200. gól v třineckém dresu. Plzeň si ovšem vzala vedení brzy zpátky. Po zdařilé individuální akci Miroslava Indráka se před Šimonem Hrubcem ocitl David Stach a forhendovou kličkou poslal puk za záda třineckého brankáře.

Ve třetí dvacetiminutovce selhal ve velké šanci Indrák, vzápětí se na druhé straně dostal do úniku třinecký snajpr Martin Růžička a povedenou kličkou opět vyrovnal stav zápasu. Závěr základní hrací doby patřil gólmanům. Hrubec i Svoboda zavřeli své branky a utkání doputovalo do prodloužení. Sami na brankáře se řítili v nastaveném čase Tomáš Mertl s Milanem Gulašem, druhý jmenovaný ale ve stoprocentní gólovce výhru nevystřelil. A tak trestali Třinečtí. Při vyloučení Kubalíka využil nabídnutou početní výhodu Tomáš Marcinko a rozhodl o zisku bonusového bodu pro domácí Oceláře.

OBRÁNCI staršího dorostu Filip Kovářík (uprostřed) a Albert Šiller hlídají prostor před brankářem Martinem Altrichterem.
Hokejový dorost dvakrát zasypal soupeře sedmi góly

Václav Varaďa (trenér Třince): “V první třetině se nám nevydařily přesilové hry, ubraly nám na tempu. Ve druhé jsme přidali v nasazení, vytvářeli si šance, ale stálo nás to spoustu sil. Ve třetí třetině jsme to odehráli parádně, měli jsme vůli po gólech. Mužstvo ukázalo charakter a zápas obrátilo, i když Plzeň hrála výborně a vytvářela si veliké šance. Opět nás ale podržel Šimon Hrubec. Dva body jsou skvělé, je to vzpruha do dalších zápasů."
 
Jiří Hanzlík (trenér Plzně): "Rád bych kluky pochválil, protože jsme odehráli lepší utkání než poslední dvě. Věděli jsme, že jedeme na led kvalitního mužstva, které je sebevědomé a momentálně hraje výborně. Mrzí nás neproměněné šance ve třetí třetině a prodloužení. Teď jsme z toho zklamaní."