Stříbrská „Nulašestka" zakončila základní část Kraské soutěže Plzeňského kraje skupiny B v ledním hokeji remízou. Na „domácím" ledě hrála s HC Strašice 3:3.

První utkání na ledě Strašic v Rokycanech skončilo výhrou Stříbra 5:2. „Oproti prvnímu utkání v Rokycanech, ve kterém nastoupilo na led torzo hokejistů Strašic, byl tentokrát k vidění na ledě úplně jiný hokej. Hosté nastoupili sice v nekompletní sestavě, ale prezentovali se výbornou hrou a nasazením," řekl na úvod k zápasu trenér Stříbra Václav Kanta.

Už v páté minutě se rozvlnila síť za zády gólmana Šamana v brance Stříbra. Do vedení poslal hosty Šmolík – 0:1. Tři minuty na to to bylo 0:2. „Přihrávku Krňoula na modré zachytil Nový, projel mezi obránci a poslal puk mezi betony brankáře," popsal další branku v síti „Nulašestky" její trenér. V závěru první třetiny se podařilo domácím snížit gólem Průši 1:2.

Druhá třetina pokračovala v nastoleném tempu, utkání mělo solidní úroveň, ale střelecký prach hráčům obou týmů zvlhnul. Výjimkou byla 30. minuta, kdy se podařilo zásluhou Krištofoviče stříbrským hokejistům srovnat – 2:2.
„Strašičtí v druhé části hry výrazně přitvrdili a zákrok Šmolíka, který vystartoval z rohu kluziště před časomíru „dohrát" stříbrského Rajchla, znamenal vyloučení obou hráčů," popsal dramatickou situaci stříbrský kouč.

V závěrečné třetině se snažily oba týmy strhnout vítězství na svou stranu. Nerozhodný stav vydržel do 39. minuty, kdy se vedení ujali hosté. Střela strašického Klíra propadla až za záda gólmana Šamana – 2:3. Domácím zbývalo jen šest minut s výsledkem něco udělat, ale jejich snaha se míjela účinkem. Volenec v brance Strašic držel aktiva na straně hostů. Když už se zdálo, že se hostům podaří odveta za první oplatit Stříbru porážku z první poloviny soutěže, přišlo vyrovnání. Pětatřicet vteřin před koncem dal konečnou podobu výsledku Velich.

„Poslední utkání v základní části soutěže jsme si chtěli užít a hlavně odehrát bez dalšího zranění. Bod nám zajistil setrvání ve skupině B, ale playoff se nám tímto výsledkem nejspíš vzdálilo," konstatoval trochu zklamaně Kanta.
Ve skupině zatím nejsou odehrána všechna utkání základní části. Až po nich bude sestavena konečná tabulka a podle ní budou známy termíny zápasů a dvojice pro odehrání play off.

HC Stříbro 06 – HC Strašice 3:3
Třetiny: 1:2, 1:0, 1:1. Branky: Průša, Krištofovič, Velich – Šmolík, M. Nový, Klír. Vyloučení: 4:7. Diváci: 10.

Stříbro: Šaman – Krištofovič, Křelovec, Rataj, Velich, Rajchl, J. Turek, Průša, Sasz, Beneš, Matys, Polák, Kanta.