V rozhodujícím utkání semifinále play off krajské soutěže v ledním hokeji hostil HC Tachov celek HC DTJ Klabava, se kterým se loni potkal až ve finále soutěže. Po venkovní výhře 1:6 měli tachovští psychickou výhodu, k postupu dle regulí soutěže jim stačila remíza. Domácí ji nevyužili a po prohře 1:4 si postup do finále vybojovali až po samostatných nájezdech.

Od prvních sekund utkání bylo jasné, že celek Klabavy nedá domácím postup zadarmo. Od úvodního střídání převzala Klabava iniciativu a Tachov se jen stěží propracovávali do útočné třetiny. Tlak Klabavy podtrhl v šesté minutě vedoucím gólem Houška. Tachov se nemohl vymanit z útočného tlaku soupeře a jen zásluhou gólmana Hlibokého se skóre v první třetině už nezměnilo.

Ani začátek druhé třetiny nepřinesl změnu obrazu hry. V 18. minutě zvýšil náskok hostí Kratochvíl – 0:2 a Tachovu se přímý postup začal vzdalovat. „Klabava tlačila a vytvořila si šance, které většinou končily na Hlibokém a my se směrem dopředu jen stěží prosazovali," viděl dění na ledě tachovský manažer Petr Vrána. Ve 27. minutě propadla Hlibokému mezi betony střela Marka a hosté zvýšili náskok na už hrozivě vypadající 0:3.

Po úpravě ledu se hned v 31. minutě hosté prosadili počtvrté a pak teprve začal Tachov hrát. Hned ve 33. minutě Hřebík zužitkoval přihrávku Lešňanského a snížil na 1:4. „Převzali jsme iniciativu a vytvářeli si řadu šancí, ale hostující gólman Koyš všechny puky pochytal. O postupujícím tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Nájezdy začínal soupeř a hned první pokus Poláka gólman Hliboký zlikvidoval. Vzápětí domácí Hřebík proměnil. Hrdý sice následně srovnal na 1:1, ale Malý za domácí proměnil a hosté jeli třetí nájezd. Ten se povedlo Hlibokému opět chytit a Tachov mohl slavit postup do finále.

„První dvě třetiny zápasu byl soupeř tentokrát jednoznačně lepší, což vyjádřil i gólově. My jsme začali hrát až ve třetí třetině, což už na dotažení ztráty nestačilo. Nicméně v nájezdech jsme potvrdili postup, čímž jsme splnili cíl stanovený na začátku sezony," shrnul zápas manažer.

Finále s Touškovem začíná ve čtvrtek, odveta se hraje v pátek 17. dubna od 18.30 hodin na ZS Tachov.
„S Touškovem máme v letošní sezoně vyrovnanou bilanci, takže vše je otevřené. Budeme se snažit o první titul v této soutěži pro Tachov," naznačil šance Vrána.

HC Tachov – HC DTJ Klabava 1:4, nájezdy 2:1
Třetiny: 0:1, 0:2, 1:1. Branky: 42. Báča (Lešňanský) – 6. Houška (Průša), 18. Kratochvíl (Konkol), 27. Marek (Konkol), 31. Hirman (Průša, Houška). Vyloučení: 3:5. Diváci: 64. 

Tachov: Hliboký – Mucha, Bolonin, Klíma, Lešňanský, Beleš, Šmejkal, Schicker, Hřebík, Malý, Martinec, Báča, Sluka, Švagr. Trenér M. Brzobohatý.