To Indiáni v 26. extraligovém kole rozstříleli Karlovy Vary 6:3. Rivalovi škodováci vrátili porážku z prvního vzájemného utkání sezony v lázních a po čase si připsali druhé vítězství v řadě.

„Přišli lidi (derby sledovalo 6222 diváků) a jsme moc rádi, že jsme jim mohli dát zase vítězství,“ říkal po boji plzeňský trenér Ladislav Čihák.

V úspěch svého týmu věřil už před zápasem. „Věřil jsem, že to musí přijít. A i když Vary odehrály dobrý zápas, tak jsme to zvládli. Chytili jsme se střelecky, ubránili oslabení a sami dali dva góly z přesilovek. Pro tým je to skvělý impuls,“ těšilo kouče.

A jak se výhra Škodovky rodila?

Zápasu předcházela slavnostní chvíle. Speciální dres k sedmdesátinám převzal bývalý plzeňský útočník Jaroslav Rosický a pak už stadionem znělo bouřlivé skandování: Honza Kovář.

Diváci vítali útočníka po více něž pěti letech zpátky na plzeňském ledě.

Kovář v druhém utkání za Škodovku po návratu si premiérově vyzkoušel spolupráci s kapitánem Gulašem a jejich řada si připsala na konto hned dva góly.

Oba důležité.

Střetnutí nabralo od začátku na tempu a první třetina se proměnila v divokou přestřelku.

Plzeň šla do vedení ve třetí minutě. Za obranu hostů se dostal P. Straka a puk zavěsil pod horní tyč – 1:0.

Jenže Energie téměř z ničeho srovnala. Po závaru před Milčakovem se trefil Rachůnek a ani ne minutu na to Šenkeřík vymetl horní růžek indiánské klece – 1:2.

Domácí ale rychle zareagovali. Souhru elitní lajny zakončoval zpoza branky Indrák – 2:2.

Hostující Gorčík trefil tyč, ale v závěru třetiny už vedla Škodovka. Gólman Novotný neudržel Allenovu střelu a i s pukem skončil v síti – 3:2.

Ve druhé třetině padly dva góly, po jednom na každé straně. Oba ve 24. minutě a navíc vedly ke kurióznímu střídání brankářů.

Domácí Kracík nejprve tečí zblízka využil přesilovku (4:2) a Novotného místo zaujal Kuchař. A půl minutku nato se situace opakovala na opačné straně. Gríger překvapil Milčakova (4:3) a do plzeňské brány vjel Frodl.

Dál se hrálo nahoru dolů, ale v 53. minutě dal Gulaš v závěru přesilovky pátým gólem Plzni potřebný klid – 5:3. Vítězství Škody pak druhou trefou v derby zpečetil P. Straka.

Už v úterý čeká Plzeň znovu doma od 17.00 hodin atraktivní čtvrtfinálová odveta v Lize mistrů se Skellefteou. První zápas ve Švédsku skončil 3:3. „Chceme postoupit,“ uvedl Čihák.

Rys ze Šumavy byl zachycen fotopastí v Brdech
Mladý rys ze Šumavy ušel přes 70 km, je v Brdech