V desátém kole se na zimním stadionu v Tachově představilo předposlední družstvo průběžné tabulky Krajské soutěže skupiny A v ledním hokeji, HC Radobyčice. Domácí naplnili papírové prognózy a zvítězili 6:3.

Pro domácí to měla být další příležitost na vylepšení skóre. První třetina přinesla dva slepené góly v rozmezí jedné minuty. Po hříchu to bylo ze strany Tachovanů vše.

Do prostřední části hry lépe vstoupili hosté a v 18. minutě přišla kontaktní branka z hole Soboty. Domácí si vypracovali řadu příležitostí, ale skórovali až v posledních vteřenách druhé třetiny.

V závěrečné třetině přišly sice dva rychlé góly do sítě radobyčic, ovšem pak nastalo uspokojení. Hosté toho využili a dvěma brankami trochu zdramatizovali poslední minuty utkání. Tachov ale žádné překvapení nepřipustil a skóre zápasu uzavřel Šimůnek.

„Trenér Brzobohatý postrádal nemocné či zraněné Čadka, Hřebíka, Muchu a v brance dostal příležitost junior Procházka. Zásluhou neproměňování šancí jsme si situaci trochu zkomplikovali. Hosté, hrající neustále na hranici a často za hranicí pravidel, nám utkání notně znepříjemnili. Prvních soutěžních gólů v kategorii mužů se dočkali dorostenec Jakub Šmejkal a junior Eduard Šimůnek, který skóroval hned dvakrát. Spíše než pohledný hokej byl k vidění tuhý boj," řekl k utkání manažer HC Tachov Petr Vrána a dodal: „ Získali jsme ale do tabulky plný počet bodů a jsme aktuálně na druhé pozici se stejným počtem bodů jako vedoucí Rokycany, které mají utkání k dobru a lepší skóre."

HC Tachov – HC Radobyčice 6:3
Třetiny: 2:0, 1:1, 3:2. Branky: 7. Pouska (Sluka), 8. Šmejkal (Skácel, Lešňanský), 30. Sluka, 32. Šimůnek (Pouska, Malý), 37. Dlouhý (Beleš), 44. Šimůnek (Pouska) – 18. Sobota (Poskočil), 41. Vrba (Kopřiva), 42. Hájek (Sobota). Vyloučení: 4:6. Diváci: 43.

Tachov: Procházka – Klíma, Lešňanský, Vávra, Šimůnek; Sluka, Malý, Martinec, Beleš, Pouska, Dlouhý, Schicker, Šmejkal, Skácel. Trenér M. Brzobohatý.