V plzeňské hale KOOP hostil HC Stříbro 06 mužstvo HC OP Meteor a ve druhém kole Krajské soutěže Plzeňského kraje vyšli stříbrští hokejisté naprázdno, když prohráli 3:9.

HCOP Meteor si na domácím ledě Stříbra otevřel střelnici. V kombinované sestavě hrající „nulašestka" nedokázala Meteoru vzdorovat. Hosté šli do vedení v sedmé minutě Packou a v desáté přidali Hirthem druhou trefu. Stříbrští se proti obraně a hlavně dobře chytajícímu Malému nedokázali prosadit.

Ve druhé třetině se domácí sice snažili s výsledkem něco udělat, ale pak přišla 20. minuta a během ní hosté dokázali třikrát skórovat – 0:5. Až za tohoto stavu o sobě dali vědět gólově domácí. Ve 24. minutě skóroval Polák, ale Meteor hned kontroval. Turek upravil na 2:6, ovšem poslední slovo měli ve druhé třetině hosté.

Závěrečná část se dohrávala. Nulašestce nechyběla snaha alespoň o zkorigování nepříznivého stavu, ale na branku stříbrského Muzikáře hosté v závěru ještě dvakrát odpověděli. Poslední branku utkání dal Keltyčka a zkompletoval tak svůj hattrick.

„Do utkání jsme šli bez sedmi hráčů kádru, ale na to se nemůžeme vymlouvat. I v této sestavě jsme bojovali a výsledek je pro nás hodně krutý. My se totiž hodně trápili v koncovce. Nutno dodat, že největší překážkou byl pro nás gólman hostů, který podal vynikající výkon," zhodnotil zápas trenér Stříbra Václav Kanta a dodal: „Je začátek sezony, věřím, že s počtem odehraných zápasů se budeme zlepšovat."

HC Stříbro 06 – HCOP Meteor 3:9.
Třetiny: 0:2, 2:5, 1:2. Branky: Polák, J. Turek, Muzikář – L.Keltyčka 3, Packa 2, Hirth, Kubeš, Jícha, Řezáč. Rozhodčí: Lokajíček – Kučera, Cibulka. Vyloučení: 6:3. Využití: 3:0. Diváci: 8.

Stříbro 06: Kolena, Šaman – Jahoda, Macák, Křelovec, Rataj, J. Turek, Sasz, Polák, Kanta, Muzikář. Trenér Kanta.
Meteor: Malý – Jícha, Slach, Packa, Pešek, Veverka, Kotrc, Hirth, Řezáč, Šubrt, L. Keltyčka, Kubeš, Váchal. Trenér Jícha.

Zdeňka Kantová