Ve středu se ve Stříbře hokejovým fanouškům servírovalo sváteční menu. V exhibičním zápase hostili místní Buldoci hvězdami prošpikovaný tým HC Škoda Plzeň Old boys. Pro stříbrskou ledovou plochu se tato „zimní klasika" pod otevřeným nebem stala tradicí, atraktivní duel s plzeňskými veterány se zde konal už počtvrté. Opět šlo zejména o propagaci hokeje a podporu mládežnického týmu hokejbalistů. Akci pořádaly HC Buldoci Stříbro, Lesy města Stříbra s.r.o. a Komise pro kulturu a sport města Stříbra. Hrálo se 2x15 minut a Buldoci vyhráli 6:5.

Plzeňská stará garda dorazila v kvalitní sestavě, v níž však tentokrát absentovaly superhvězdy českého hokeje, jako jsou Straka, Špaček nebo Řezníček. Letošní tým ze západočeské metropole tak táhly výrazné postavy 90 let minulého století. Stříbrským divákům, kterých dorazilo kolem dvou stovek, se představily opory stříbrného týmu federální ligy z roku 1992 Petr Kořínek, Martin Živný, Tomáš Klimt, Jaroslav Kreuzmann anebo Michal Horáček. Jejich bývalý spoluhráč Jiří Jonák se na ledě objevil také, ale v domácím dresu Buldoků, za něž pravidelně nastupuje v krajské soutěži.

Stříbrský tým je v letošní sezoně střelecky disponovaný, což od první minuty začal dokazovat i v exhibičním utkání. Dobře hrající Buldoci šli brzy do gólového trháku a plzeňským matadorům začalo být jasné, že po vlažném úvodu musí zařadit vyšší rychlost.

Přátelské utkání se sice hrálo v gentlemanském duchu, ale přineslo řadu zajímavých technických akcí a střelecké dostihy.
Plzeňští v dramatickém závěru už už sahali po vyrovnání, ale jejich puky z posledních šancí zamířily mimo branku domácích. Těsné vítězství 6:5 se stalo Buldokům odměnou za nadšený výkon, přesnou střelbu a poctivou defenzivu podpořenou výtečným gólmanem Kořínkem.

Návštěvníci zimního stadiónu ve Stříbře strávili příjemný podvečer a podpořili místní mládežnický hokejbal, který se prosazuje na celorepublikové úrovni. Akce byla spolufinancována městem Stříbro.

HC Buldoci Stříbro – HC Škoda Plzeň old boys 6:5 (3:1, 3:4)
Branky: Staněk (3), Šůcha, Jonák, Polívka – Horáček, Živný, Klimt, Tuček, Lučan. Rozhodčí: Beneš.

Stříbro: Kořínek – Houdek, Holák, Polívka, Staněk, Šůcha, Jonák, Dráždil, Bobr, Sládek, Černoch. Trenér Bobr.
Plzeň: Koželuh – Lučan, Výborný, Hraběta, Zítek, Kořínek, Kreuzmann, Živný, Barchánek, Klimt, Tuček, Horáček, Neubauer.

Miroslav Šimek