Očekával se tuhý boj a rychlý hokej. Domácí nastoupili do utkání s okleštěnou sestavou, kdy chyběl po operaci očí se zotavující Raba a nejlepší střelec domácích Malý.

Vstup do utkání se domácím podařil , ve třetí minutě se prosadil Mucha. Utkání se hrálo ve vysokém tempu z obou stran. Za hosty kontroval Konkol po krásné přihrávce Michalidese křížem přes celé pásmo. V 16. minutě hostující obraně ujel Dlouhý a zvýšil na 2:1. V minutě 22. zvyšoval náskok Tachova na 3:1 Mucha po přihrávce Dlouhého. Ve 25. minutě si role obrátili a Dlouhý navýšil náskok Tachova na 4:1. Za hosty snížil Novák po přihrávce Konkola, ale v 29. minutě ještě náskok Tachova na 5:2 zvýšil Salač po ideální přihrávce Skácela, čímž uzavřel účet druhé třetiny.

I do třetí třetiny vstoupil tachovský tým ve vysokém tempu a prosadil se i gólově – Beleš se trefil po souhře s Martincem v 36. minutě. Po celý zápas vynikal gólman Hliboký, který přiváděl hostující útočníky svými neuvěřitelnými zákroky zvláště v oslabení k zoufalství, což se plně projevilo i při vychytaném trestném střílení soupeře. Soupeř ho nedokázal překonat ani v přesilovkách 5 na 3. Ve 44. minutě vstřelil poslední branku domácích Klíma a i když ještě ve stejném čase soupeř snížil, když přihrávku Koukola využil Michaledis, bylo to ze strany obou týmů vše. Tachov si připsal výhru 7:3 a upevnil si třetí místo v tabulce.

Za bojovný výkon zaslouží pochvalu celý tým, který se nenechal zviklat ani osmi oslabeními. Plně vynikl talent gólmana Hlibokého, který předvádí po celou sezónu velmi dobré výkony a je velkým příslibem do play-off. To by Tachovu nemělo v žádném případě uniknout.

HC Tachov – Klabava 7:3 (2:1, 3:1, 2:1).

Tresty: 8:2, využití 0:0.

HC Tachov: Hliboký – Černý, Klíma, Lešňanský, Mucha, Bolonin – Schicker, Beleš, Morgenstein – Salač, Báča, Dlouhý – Martinec, Krause, Skácel.

Petr Vrána