Ve čtvrtém kole Krajské soutěže elitní skupiny zajížděli hokejisté HC Tachov na led SK z Bor a zvítězili tam 5:7.

V plzeňské ČEZ aréně II nastoupil Tachov proti loňskému vítězi základní části play-off celé soutěže a dosud neporaženému celku SK z Bor, se kterým v minulé sezoně nezískal ani bod. „Nás trápí velká marodka, nastoupili jsme v jedenácti proti kompletní sestavě SK z Bor, kde působí mimo jiné bývalí extraligoví hráči Petr Kořínek a Radek Kampf, bez bázně a hany.," řekl manažer HC Tachov Petr Vrána.

Domácí se rychle ujali vedení, když zcela nepokrytý Špindler poprvé pokořil Hlibokého. Tachov o necelou půlminutu později vyrovnal, prosadil se Raba – 1:1. V první třetině měli hosté překvapivě více ze hry, dostávali se do dobrých šancí, které ale trestuhodně zahazovali.

Druhou třetinu dohrával Tachov necelou půlminutu přesilovky, což stačilo, aby se po individuální akci Martince ujal vedení 2:1. Domácí opět vyrovnali v 18. minutě, kdy se opět prosadil Špindler. „Ve druhé třetině se nám přestalo dařit, přestali jsme bruslit a po dobrém napadání soupeře vršili jednu chybu na druhou, což se projevilo i na skóre," popsal fázi utkání manažér. Po gólech Kořínka z 27. minuty Stránského skončila druhá třetina 4:2.

Po úvodní buly třetí části zvýšil Míča na 5:2 a šance hostů byly tak ještě menší. Přesto Tachov dokázal zvednout hlavu a gól Muchy tým opět probudil a obraz hry se změnil. Začala se i opět dařit souhra útoků a ve 40. minutě Malý snížil na rozdíl jediného gólu. Vyrovnání přišlo ve 42. minutě, kdy Klíma krásně „vykoupal" domácího gólmana a zavěsil do horního růžku branky. Domácí byli zjevně zaskočeni a Malý, který zužitkoval souhru po ose Martinec-Raba, dal ve 43. minutě vítězný gól – 5:6. Při power-play se hosté se štěstím ubránili a ještě mladík Šmejkal ujel domácímu obránci a pečetil vítězství hostů do prázdné branky.

„Zápas jsme vyhráli zaslouženě, soupeř skóroval vždy po individuálních chybách a nijak nás viditelně nepřehrával. I přes cenné vítězství je potřeba dále zapracovat na defenzivě, ale i souhře jednotlivých útoků. Se ziskem dvou bodů jsme maximálně spokojeni a děkuji všem hráčům za předvedený výkon," zhodnotil zápas Vrána.

SK Bor – HC Tachov 5:7
Třetiny: 1:1, 3:1, 1:5. Branky: Špindler 2, Kořínek, Stránský, Míča – Malý 2, Raba, Martinec, Mucha, Šmejkal, Klíma. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 10.
HC Tachov: Hliboký – Černý, Klíma, Mucha, Schicker – Raba, Beleš, Šmejkal, Malý, Martinec, Báča, Salač. Trenér M. Brzobohatý.