V šestém kole Krajské soutěže Plzeňského kraje elitní skupiny A v ledním hokeji se utkal tým HC Tachov s družstvem HC Strašice a zvítězil přesvědčivě 10:2.

Hosté byli podle předzápasových prognóz outsiderem a od Tachovanů se očekávalo hladké vítězství.

„Zápas jsme začali ve vysokém tempu, ale po neproměnění několika slibných příležitostí byla hra s přibývajícími minutami poznamenávaná řadou nepřesností a my se přizpůsobili tempu soupeře," popsal úvod utkání manažer HC Tachov Petr Vrána. Ještě na začátku osmé minuty tak na ukazateli skóre byl stav 0:0, ale běžela ještě tatáž minuta a domácí se ujali vedení. Po přihrávce Raby otevřel skóre  Malý – 1:0. Netrvalo však ani minutu a bylo srovnáno. „My jsme po špatném střídání nabídli hostům protiútok a Lorenc nedal gólmanu Hlibokému šanci," řekl k vyrovnání manažer. Po dalších dvou minutách se z individuální akce prosadil Mucha – 2:1. To bylo ovšem ze strany obou týmů v první části utkání všechno.

Ve 22. minutě se opět trefil Malý a zdálo se, že domácí začínají nabírat tempo. Ovšem po vyloučení Dlouhého soupeř snížil na 3:2 a zápas se začal opět dramatizovat. Od 28. minuty byl ovšem na ledě pouze jeden tým. Nejdříve skóroval Dlouhý po přihrávkách Raby a Malého a minutu na to síť soupeře rozvlnil kapitán Morgenstein – 5:2.

Ve třetí třetině už tým Tachova pohodlně navyšoval svůj náskok a předváděl pohlednou kombinační hru. „Postupně nejdříve zkompletoval hattrick Ondra Malý, druhý gól v utkání přidal Dlouhý. Pěknou branku po přihrávkách Dlouhého a Raby dal i obránce Lešňanský. Malý ještě vstřelil  svůj čtvrtý gól v zápase a na závěrečných 10:2 pečetil Roman Raba," pravil k vydařenému závěru utkání Vrána.
HC Tachov má v soutěži zatím čtyři výhry a jednu prohru, když páté kolo bylo odloženo.      

HC Tachov – HC Strašecí 10:2
Třetiny: 2:1,  3:1,  5:0. Branky: Malý 4, Dlouhý 2, Mucha, Morgenstein, Lešňanský, Raba  – Lorenc 2. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 35.
Tachov: Hliboký – Černý, Klíma, Lešňanský, Mucha, Bolonin, Schicker, Raba, Beleš, Morgenstein, Bučan, Malý, Dlouhý, Báča, Skácel.   

Další utkání sehraje tým HC Tachov na domácím ledě v pátek 2. listopadu od 18.30 proti týmu Radobyčic.