V jedenáctém kole Krajské soutěže Plzeňského kraje skupiny A v ledním hokeji hostil HC Tachov tým SK z Bor. Přímý souboj o druhé místo skončil výhrou hostů z Plzně 3:6.

Tachované šli do zápasu bez několika hráčů základního kádru, přesto se jim úvod utkání povedl. Ve čtvrté minutě Dlouhý našel Malého a ten se nemýlil – 1:0. O dvě minuty později to už bylo 2:0, když se po přihrávce Beleše trefil Schicker. Ovšem neuběhly ještě ani další dvě minuty a domácí si vybrali jednu ze slabších chvilek. Chybu potrestal   gólem z brejku P. Kořínek, kapitán týmu SK z Bor a bývalý dlouholetý extraligový hráč. Domácí ale brzo kontrovali obráncem Klímou – 3:1.

„Po našem třetím gólu přišel nepochopitelný útlum. Kluci  přestali bruslit, nehráli dostatečně agresivně a trest přišel vzápětí. Ve 13. minutě si na dlouhou přihrávku Lukeše najel Brejcha a opět snížil, ale to ještě nebylo ze strany hostů vše. Po další brejkové akci jako přes kopírák srovnal na 3:3 Míča. Tím uzavřel stav první třetiny," popsal závěr manažer HC Tachov Petr Vrána. 

Do druhé třetiny nastoupil domácí tým jako opařený, nedokázal „strávit" nepovedený závěr úvodní části a hosté jejich chyby trestali. Na 4:3 upravil ve 27. minutě  Krupička a o dvě minuty později zvýšil na 3:5 Míča. Na obou brankách měl lví podíl exligový P. Kořínek, který si připsal další dvě asistence.

Do třetí třetiny domácí trenér Brzobohatý stáhl sestavu na dva útoky. „Projevilo se to  pozitivně na herním projevu a my soupeře začali jednoznačně přehrávat. Bohužel, z mnoha vytvořených šancí jsme nedokázali vstřelit gól, i když několikrát před střelci byla  téměř prázdná branka," řekl k průběhu poslední třetiny tachovský manažer. Jak už to bývá ve většině sportech, také tentokrát přišel pro domácí za nevyužité šance trest. Hosté udeřili z protiútoku a upravili na konečných 3:6.

„Utkání rozhodly zkušenosti soupeře, který dokázal chladnokrevně proměnit většinu šancí, což se našim útočníkům tentokrát nedařilo," viděl příčiny prohry manažer. 
Další zápas sehrají Tachované na domácím ledě 18. prosince od 19.30 hodin s lídrem tabulky Klabavou. „Soupeř nám bude chtít oplatit porážku z prvního kola. Přijďte se podívat," zve na duel Vrána.   

HC Tachov – SK z Bor 3:6
Třetiny: 3:3, 0:2, 0:1. Branky: 4. O. Malý (Dlouhý), 6. Schicker (Beleš), 12. Klíma (O. Malý) – 8. Kořínek, 13. Brejcha (Lukeš), 15. Míča (Bednář, Lukeš), 27. Krupička (Míča, Kořínek), 29. Míča (Kořínek, Lukeš), 41. Brejcha. Rozhodčí: Nový – Lang, Janda. Vyloučení: 4:2. Diváci:47.
Tachov: Hliboký, – Černý, Klíma, Lešňanský, Bolonin, Mucha, Schicker, Beleš, Morgenstein, Salač, Malý, Dlouhý, Švagr, Martinec, Krause. Trenér Brzobohatý.