O tři body méně po dvaceti utkáních nasbírali desátí borci Mariánských Lázní a post posledníčka od prvního kola suverénně hájili nakonec zcela bezbodoví Čerti z Ostrova nad Ohří. Tato trojice se neprobojovala do vyřazovací části soutěže a své působení ukončila na konci února po základní části ještě před březnovou koronavirovou stopkou rozehraného play-off.

Tachovští snajpři se příliš nepředvedli a zatížili konto soupeřů celkem 72 góly, což představovalo průměr 3,6 branky na zápas. Méně gólů vstřelili opět jen hokejisté ´Mariánek´ (60) a Ostrova (54). Jen pro srovnání, lídr základní části Nejdek skóroval 163krát, ještě o čtyři branky více zaznamenaly Rokycany a nakonec postupující tým do druhé ligy Stadion Cheb rozvlnil síť protivníků 156krát.

Celkem do hry zasáhlo 266 hokejistů a plných 202 z nich vstřelilo alespoň jeden gól. Nejvíc si jich na své konto připsal domažlický Jakub Faschingbauer (33), následovaný devětadvacetigólovými Jaroslavem Vašíčkem z Nejdku a rokycanským Jakubem Kocmanem. V tachovském dresu měl nejpřesnější mušku Martin Čadek, který se se šestnácti přesnými zásahy podělil o 19. až 21. místo. Gustav Poncar se prosadil jedenáctkrát, Jan Fidler devětkrát, Tomáš Fišer s Valerijem Chaljavinem šestkrát, o gól méně si připsal Matěj Gažík a čtyři zářezy na pažbě si mohli udělat Ondřej Malý s Jaroslavem Hřebíkem. Dvakrát se skóre měnilo po střelách Václava Benáka a Pavla Kubeše a alespoň jednou se radovalo dalších sedm Tachovanů – Martin Berčík, Jakub Šmejkal, Štěpán Bartoš, Martin Svoboda, Valery Bolonin, Eduard Šimůnek a Stanislav Vávra.

Jeden z hlavních organizátorů seriálu Běžec Tachovska Jiří Trávníček (č. 5) při loňském Běhu Kermi ve Stříbře.
Běh v Přimdě je zrušen, stříbrský Kermi snad v červenci

Kanadské bodování ovládl rovněž kapitán Chodů Jakub Faschingbauer, který nasbíral 71 bodů za 33 gólů a 38 asistencí. O deset bodů za ním zaostal jeho parťák z útoku Jakub Polata (25 + 36) a o dalších pět rokycanský Jakub Kocman (29 + 27). Z Tachovanů byl opět nejvýše Martin Čadek na 33. místě s 25 body (16 + 9). Valerij Chaljavin skončil na 56. příčce s šestnácti kanadskými body (6 + 10) a Pavel Kubeš tři místa za ním se stejným bodovým ziskem (2 + 14). Do první stovky se z tachovských hráčů ještě vešli 64. Gustav Poncar 15 (11 + 4), 78. Matěj Gažík 12 (5 + 7), 83. Jan Fidler 11 (9 + 2), 91. Tomáš Fišer 10 (6 + 4) a 94. Jaroslav Hřebík 10 (4 + 6).

Nejvíce trestných minut v tachovském dresu nasbíral Jakub Šmejkal (vpravo) a celkově v soutěži této statistice skončil čtvrtý. Čtrnácté místo patřilo jeho spoluhráči Ondřeji Malému (vlevo).Zdroj: Luděk EidelpesPřece jen se však našla individuální statistika, ve které se tachovští hokejisté dokázali prosadit mezi špičku. Bohužel šlo o počet trestných minut… Zlým mužem soutěže se stal sokolovský forvard Petr Hudák, kterému jen tři trestné minuty chyběly do kulaté stovky. Čtvrté a páté místo už však obsadili naši – Jakub Šmejkal se 77 a Pavel Kubeš s 61 trestnými minutami. Čtrnáctým nejtrestanějším mužem byl Ondřej Malý (43) a devatenáctým Stanislav Vávra (38).

A co bilance inkasovaných branek? Nejméně gólů v základní části soutěže obdržel Stadion Cheb (51). Brankáři s logem HC Tachov na dresu se ve dvaceti utkáních vystřídali celkem čtyři a za svá záda pustili dohromady 154 puků. Nejvíce minut z Tachovanů odchytal Matěj Hliboký (533) a překonán byl za tu dobu čtyřiašedesátkrát. Vojtěch Marek stál mezi tyčemi 398 minut a inkasoval pětapadesátkrát, Jakub Chlad za 230 minut v kleci vytahoval puk ze sítě pětadvacetkrát a na dvě třetiny se do branky dostal i Ondřej Pekár, který nedokázal lapit deset střel z holí soupeřů.

Senioři v Černošíně dostali vitamíny
FOTO: Senioři v Černošíně dostali vitamíny