V elitní skupině Krajské soutěže Plzeňského kraje v ledním hokeji se hrálo utkání HC DTJ Klabava – HC Tachov a na ledě zimního stadionu v Rokycanech to jiskřilo. V dramatickém a neúměrně tvrdém zápasu se rozešla mužstva smírně 4:4.

Úvodní minuty napověděly, že se nebude hrát v „rukavičkách" a trestná lavice se zahřívala už od druhé minuty. První gólový zápis přišel v páté minutě, kdy se prosadil Polák. V probíhající sedmé minutě hosté vyrovnali z hole Dlouhého, ale ještě v téže minutě si vzala Klabava vedení zpátky zásluhou D. Ungra – 2:1. Zbylé minuty první třetiny hrstka diváků další branky neviděla, „zahřívala" se jen trestná lavice.

Domácí se prosadili ve druhé třetině hned ve druhé minutě a zvýšili na 3:1. Tachovu vykřesal naději na lepší výsledek Šmejkal, ale domácí opět rychle odpověděli na 4:2. Z Tachovem už to nevypadalo dobře, ovšem vše zlomila 30. minuta, kdy se prosadili v rozmezí pětačtyřiceti vteřin Raba a Báča – 4:4.
Nikoho ani nenapadlo, že tímto stavem skončí zápas, ale stalo se.

Přes snahu obou týmů se ukazatel skóre nezměnil. Hra byla hodně rozkouskovaná a na ledě v poslední třetině jen zřídka „kroužily" kompletní pětky. Za to trestná lavice byla v permanenci.

„Jednalo se o velmi nervózní zápas nevalné hokejové úrovně, o čemž svědčí i poměr trestů 14:11. My doplatili na tvrdou hru zraněním tří hráčů a budeme mít velký problém se sestavou na domácí utkání. Vzhledem k průběhu utkání bod bereme," řekl k utkání trenér Tachova Marek Brzobohatý.

HC DTJ Klabava – HC Tachov 4:4
Třetiny: 2:1, 2:3, 0:0. Branky: 5. Polák, 7. D. Ungr, 17. Arnet (Průša), 23. Konkol (P. Ungr, Michalides) – 7. Dlouhý (E. Salač), 21. Šmejkal (O. Malý), 30. Raba (Klíma), 30. Báča (Martinec). Vyloučení: 14:11. Využití: 2:1. Diváci: 30.

Tachov: Hliboký – Černý, Klíma, Mucha, Bolonin, Lešňanský, Švagr, E. Salač, Báča, Malý, Martinec, Beleš, Šmejkal, Dlouhý, Raba, Schicker. Trenér M. Brzobohatý.

Další utkání sehraje HC Tachov na domácím ledě. V sobotu od 18.15 hodin nastoupí proti celku S. Horní Lukavice, který právě před HC Tachov drží první příčku. Ten má však dva zápasy k dobru.