Místo stávajících hokejistů se zde totiž představily nové naděje. Také do Tachova totiž zavítal projekt Týden hokeje. „Jedná se o celorepublikovou akci. Jednotlivé hokejové kluby během týdne uspořádají program pro děti. Tento program je zaměřen především pro možné nové hokejisty,“ vysvětlil deníku za HC Tachov Pavel Hrůša.

První přípravný zápas FK Tachov, tachovští fotbalisté nastoupili v bílých dresech.
Tachov si hladce poradil s divizním Petřínem

Čtvrteční program se rozhodně netýkal pouze ledové plochy. „Ve vestibulu se děti s rodiči zaregistrovaly, poté se vydaly nahoru, kde si je vzal jeden z trenérů a odvedl je do tělocvičny, kde si mohly vyzkoušet různé nástroje na posilování a byl jim ukázán suchý trénink. Mezitím se rodiče dozvěděli více o samotném klubu, jak je hokej finančně náročný a podobně. Zbytek akce byl již přímo na ledě. Děti si vyzkoušely samotné bruslení, bruslení s hokejkou, střelu na bránu a podobné věci. Záleží opravdu na nich, jestli je to chytne, nebo ne. Hlavní myšlenkou je tedy seznámit mládež s hokejem opět z trochu jiného pohledu,“ dále vysvětlil Hrůša.

Nadšenci představují historii Československé armády
FOTOGALERIE: Nadšenci představují historii Československé armády

Nadšení z této akce bylo znát jak na malých účastnících, kteří dostali památkový dres, tak na trenérech tachovského hokeje, které mile překvapily jak bruslařské schopnosti, tak počet potencionálních nových hokejistů. „Oficiálně přihlášeno je dvacet účastníků. Což jsme upřímně ani moc nečekali. Je to opravdu potěšující, že zájem o sport a především pak o hokej v dětech stále je.“