Hokejbalová družstva stříbrských Buldoků zahájila mistrovskou sezonu. Starší žáci i nově složený tým mužů si odbyl premiéru na domácím stadionu. Mladíci prohráli s HK Suchdol 1:2, muži deklasovali Lhotku 8:2.

Starší žáci, kteří hrají Mistrovství ČR, skupinu Jih, Západ nedokázali navázat na výborný výkon z pražského turnaje a úvodním zápasu sezony podlehli HK Suchdol 1:2. Stříbrští inkasovali velmi rychle první branku, na kterou dlouho nedokázali zareagovat. Po první třetině byl zápas kvůli silnému dešti na delší dobu přerušen. Ve druhé třetině domácí zlepšili svoji hru a vyrovnali skóre. Hosté ale ve třetí třetině „zabrzdili" Buldoky v odhodlání otočit výsledek, skórovali na 1:2 a pak už výsledek udrželi.

„Zápas hodně ovlivnilo počasí. Zásluhou vydatného deště se po první třetině zápas na delší dobu přerušil. První třetina byla v našem podání hodně nepovedená, obránci vyrobili mnoho hrubých chyb, nedokázali jsme založit jedinou kloudnou akci. Ve druhé třetině se herní projev zlepšil, ale stačilo to pouze na vyrovnání. V závěrečné části jsme hráli moc křečovitě, chyběla nám herní pohoda. Na trénincích si zápas ještě rozebereme a pokusíme se z toho poučit," hodnotil utkání trenér mladých Buldoků Václav Šůcha.

Buldoci Stříbro – HK Suchdol 1:2
Třetiny: 0:1, 1:0, 0:1). Střely: 13:16. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. Diváci: 20.

Buldoci: R. Bubeníček – Šůcha, Hrad, Kopet, Šilhán, Marek – Berčík, Kalčík, Krejčí, Kopf, L. Bubeníček, Homolka, Rejda, Tintěra.

Vstup Buldoků do krajské ligy se povedl na výbornou, oslabené „Elefanty" Lhota porazili 8:2. Začátek zápasu se sice pro domácí nevyvíjel příznivě, když prohrávali, ale postupně se začali prosazovat. Branku soupeře odstřelovali ze všech pozic. Poslední třetina byla jasně v režii domácího celku. Nakonec z toho byla vysoká výhra 8:2.

„Vstup se nám podařil. Škoda jen, že zásluhou mokré plochy jsme nemohli předvést svůj velký potenciál. V úvodu jsme museli dotahovat. Zlom v zápasu přišel po neproměněné šanci Lhotky, když jsme zachránili na brankové čáře a z následného protiútoku navýšili na 4:2. S prvním naším vystoupením jsem spokojený a věřím, že náš výkon půjde ještě nahoru," viděl utkání hrající trenér Václav Šůcha."

Buldoci – HBC Elefants Lhotka 8:2
Třetiny: 1:2, 2:0, 5:0. Střely: 30:17. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. Diváci: 25.

Buldoci: Kořínek, Černoch – Růžička, Sláma, Krejčí, Burda, Sládek, Černoch, Jahoda, Sláma, Hanzlík, V. Šůcha, Holák.
Další zápasy sehrají Buldoci opět doma v sobotu. Od 13.00 hodin hostí žáci HC DŠ Písek a muži od 15.00 hodin ZKZ Horní Bříza B.