Drama až do konce nabídl předehrávaný šlágr 31. extraligového kola v Pardubicích mezi domácím Dynamem a Plzní. Indiáni sice v přímém souboji o třetí místo dlouho vedli, ale domácí stihli ještě srovnat a po nájezdech zápas vyhráli 4:3.

Úvod patřil domácím. Sevřeli soupeře, ale nikdo ze střelců neprocedil puk přes bránící clonu za brankáře Svobodu. Šance pak měla i Plzeň. Bulířův oblouček snášející se za brankáře Frodla ale ještě stihl rukou vyhodit Nakládal. Na opačné straně po Rohlíkově nájezdu spálil tutovku Pochobradský, když z dorážky minul prázdnou branku.

K otevření skóre nevedly ani přesilové hry, po jedné na obou stranách. Až v závěru třetiny byl vyloučen pardubický Poulíček, dvě minuty za kritiku schytal i trenér Král a Plzeň převahu pět na tři bleskově využila. Bulířovu ránu vyrazil Frodl jen ke Schleissovi, který pohotově šlehl puk pod horní tyčku.

Lukáš Rešetár brání v útoku jednomu z nejlepších futsalistů světa Marcenia (číslo 18) z Barcelony.
Naše výsledky v Lize mistrů se časem docení, je přesvědčen kapitán Interobalu

Indiáni šli do šatny za vedení 1:0, jenže po pauze pokračující klasickou přesilovku nezúročili a sami si pak komplikovali život vyloučeními. Ciencala však v přesilovce zasáhl jen plzeňskou tyčku a další dlouhou výhodu, z toho chvíli i pět na tři, domácí nevyužili.

Naopak v oslabení mohl druhý gól hostů přidat z brejku Suchý, jenže kličku do protipohybu gólmana nedotáhl. Vyšlo to až po polovině zápasu, kdy se Bulíř zprava prosmýkl přes obránce až před Frodla a napodruhé zvýšil na 2:0 pro Škodu. Hosté byli na koni.

Dynamo se však ještě zvedlo, tlačilo na soupeře a v 36. minutě se tisícovka diváků dočkala. Z dorážky snížil Poulíček a chvíli poté mohlo být srovnáno. Na Svobodu najížděl Paulovič, jenže roztažený gólman švihem lapačky zabránil nejhoršímu.

Na začátku třetí části zase Frodl zachránil Dynamo, když se bleskově přesunul proti Dufkovu zakončení. Hosté pak taktickou hrou hájili těsný náskok, jenže skóre se ještě měnilo. Po akci Adama Musila srovnal trefou do odkryté branky Camara, ale Plzeň si dvě minuty nato vzala vedení zpět. Od mantinelu překvapil Frodla nijak prudkou ranou pod horní tyč Kaňák.

Pardubice ale ještě po obrovském tlaku stihly vyrovnat. Zápas do prodloužení postrčil dvaačtyřicet sekund před sirénou se štěstím Nakládal.

Zatímco v domácím prostředí si basketbalisté Plzně (v bílém) s Pelhřimovem poradili, na jeho půdě vysoko prohráli.
Basketbalisté Lokomotivy znovu prohráli a chystají se změny

Hned v úvodu prodloužení jel na Frodla sám Bulíř, ale neuspěl stejně jako před koncem nastavení zase domácí Mikuš, který jen rozvibroval tyčku hostující klece.

Nájezdový rozstřel se rozhodl po čtvrté sérii, v níž domácí Poulíček skóroval a naopak Mertl trefil jen tyčku. Následně Cienciala znovu Svobodu překonal a vystřelil tak svému týmu druhý bonusový bod.

Miloš Říha, trenér Plzně: Myslím, že jsme v Pardubicích odehráli velmi dobré utkání. Je škoda, že za stavu 2:0, kdy jsme měli více ze hry, jsme neodskočili z šancí na 3:0 a naopak jsme inkasovali laciný gól. Následovala individuální chyba na 2:1, což nás poslalo trošičku dolů. V poslední části jsme až do té inkasované branky hráli výborně. Ještě jsme se vrátili zpátky, jenže poté nás soupeř zatlačil a následovala diskutabilní situace u vyrovnávací trefy na 3:3. Je škoda, že jsme vedení neudrželi, hráli jsme hodně obětavě, kluci tomu šli naproti. Vzhledem k celému zápasu asi zasloužená remíza, nájezdy nám bohužel nevyšly.  

HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň 4:3 po sam. nájezdech
Třetiny: 0:1, 1:1, 2:1 – 0:0. Branky a nahrávky: 36. Poulíček (Blümel), 53. Camara (A. Musil), 60. Nakládal (Blümel, Paulovič), rozh. náj. Poulíček – 20. Schleiss (Bulíř, Čerešňák), 32. Bulíř (Schleiss, Budík), 55. L. Kaňák (J. Dufek). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Gerát, Axman. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 36:27. Diváci: 1 000. Nejlepší hráči: Adam Musil – Michal Bulíř. 
HC Dynamo Pardubice: Frodl – Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, O. Vála, Hrádek, J. Kolář – Paulovič, Poulíček, Blümel – Camara, A. Musil, R. Kousal – Hecl, Cienciala, Říčka – O. Rohlík, Anděl, Pochobradský. Trenéři: Král, Havíř a Sýkora.
HC Škoda Plzeň: Svoboda – Čerešňák, Graňák, L. Kaňák, Jiříček, Kvasnička, Kremláček, Budík – Dzierkals, Mertl, J. Dufek – F. Suchý, Bulíř, Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – F. Přikryl. Trenéři: Baďouček, Říha mladší a Vlasák.