Jaká kulturní akce se vám letos nejvíce líbila? Hlasujte v naší anketě.

Řada z vás určitě navštívila některou z kulturních akcí pořádaných na území tachovského okresu. Někdo třeba dal přednost hudebním festivalům rockové či populární hudby, milovníci vážnější muziky si mohli vybrat z několika festivalů a hudebních cyklů v této oblasti. Nebo jste třeba spojili muziku s jiným druhem kulturní a společenské zábavy a s požitkem z jídla a pití a vydali se na některé z různých městských slavností.

Jak se vám na které akci líbilo, můžete teď vyjádřit v anketě, kterou jsme pro vás připravili.

Vybírat je určitě z čeho. Namátkou a stručně připomeneme některé akce, které jsme do ankety vybrali.

Z Tachova do ankety bezesporu patří srpnové Historické slavnosti, Tachovské rockové léto, Dveře jízdárny dokořán či adventní koncert Daniela Hůlky, Lubomíra Brabce a Tachovského dětského sboru.

Také Stříbro zastupují čtyři akce, a to Městské slavnosti, Setkání hornických měst a koncerty špičkových kapel Polemic a Blue Effect.

Bor bojuje svými tradičními Loretánskými slavnostmi a Hudebním létem Borska.

Z festivalů můžeme jmenovat Plánský koupák s velkým koncertem Michala Davida, Pabro3 v Butově, či minifestiválek Prokopnutí ve Starém sedlišti. Připomínáme zajímavý počin Výletnění u Rozhledny v Plané, Kladrubské hudební léto, Slavnosti jablek na hradě Krasíkově, či Konstantinolázeňské léto. A vysokou laťku nasadily Slavnosti piva v Chodové Plané skvělým koncertem Nightwork.

Zatímco v anketě z roku 2009 mohli čtenáři Tachovského deníku vybírat z deseti akcí, nyní jsme jich dali na výběr osmnáct. Alespoň je nabídka pestřejší a při hlasování může být vývoj zajímavější.

S organizátorem vítězné akce v anketě připravíme, stejně jako v předchozím ročníku, rozhovor.

Uzávěrka ankety je v pátek 7. ledna 2011. Výsledky ankety Zvolte nejlepší kulturní akci roku 2009 na Tachovsku přineseme v tištěném vydání Tachovského deníku 10. ledna a také zde.