Další dechovková kapela vystoupila v rámci pořadu Tachov zní dechovkou aneb Beze spěchu s Josefem Pospíšilem. Tentokrát ve společenském sále kina Mže vystoupili jihočeští Babouci v čele s kapelníkem Petrem Shýbalem. Nejstarší jihočeská dechovka, jejíž historie sahá až do roku 1875, vyprodala sál do posledního místa. Pořadatelé museli přidat více ńež tři desítky dalších židlí navíc.

Josef Pospíšil, který celým pořadem provází, opět dostával jak z kapely, tak z lidí maximum. To vše bylo doprovázenou Pospíšilovými vtipy, které spolehlivě všechny rozesmály. Babouci si přivezli i svého faráře, který požehnal všem lidem v sále. Skoro polovina sálu tomu věřila… Jde o bubeníka, který také připojil vtipy. I pořadatelé byli s návštěvností spokojeni.

,,Tolik lidí tu ještě nebylo, jsme moc rádi, že se pořad ujal. Je také patrná spolupráce se sponzory. Moc se nám to líbí, senioři už se vždy těší na další pořad,“ řekl generální manažer pořádající agentury Erion production Jiří Fejt. Návštěvníkům se celá akce také velice líbila. ,,Je moc dobře, že po těch letech tady něco pro ty důchodce je. Moc se mi to líbilo,“ řekla nám návštěvnice Marie Přibáňová.

Pořadatelé děkují sponzorům za jejich finanční přispění. Příště se příznivci dechovky mohou těšit na Šťáhlavskou šestku, kde jako host vystoupí právě Josef Pospíšil se svým originálním Harmonikovým duem Renaty a Josefa Pospíšilových i se synem Pepíčkem. Dále Pospíšil v sobotu dopoledne zve všechny příznivce dechovky k televizní obrazovce, kde je autorem pravidelného pořadu na ČT 1 Za vesnickými muzikanty.