Svým majitelům umožní vybrat si termín představení i nejlepší místa v hledišti přednostně, ještě před spuštěním předprodeje. Zakoupit jej lze online prostřednictvím stránek www.divadelnileto.cz a facebooku.

Festival v příštím roce uvede premiéru Dokonalé pitomosti, po dvou letech se do Plzně vrátí Cyrano s charismatickým Michalem Dlouhým, další premiérou bude autorské představení studentů Katedry nonverbálního divadla HAMU a herců BodyVoiceBandu Vidíme se? Slyšíme se?

„Koupě dárkového poukazu pro nás v tuto chvíli znamená velkou podporu a ujištění, že diváci se na léto 2021 těší stejně, jako my,“ řekla ředitelka festivalu Divadelní léto Marcela Mašínová.

Vizualizace technologického centra TechTower. Jeho stavba je jednou z velkých investičních akcí, které jsou v rozpočtu Plzně pro rok 2021.
FOTO: Plzeň má hotový rozpočet, bude se stavět

Poukazy Divadelního léta mají tradičně i vtipnou výtvarnou podobu, letos si z nich obdarovaný může vystřihnout papírový hřeben, zcela v duchu chystané novinky Dokonalá pitomost. Inscenace v režii Martiny Schlegelové nabídne notnou dávku suchého anglického humoru.

„Čeká nás divadlo na divadle, tři skvělí herci a atmosféra bláznivých 20. let 20. století. Půjde o velkou vzácnost – totiž o stříbrnou konvičku na smetanu ve tvaru kravičky, která chybí ve sbírce strýce Bertieho Woostera. Pomáhat mu bude komorník Jeeves, jehož skvělé vlastnosti inspirovaly Zdeňka Jirotku k napsání Saturnina,“ prozradil k nové inscenaci programový ředitel Divadelního léta Jan Anderle. Hra bratří Goodaleových je adaptaci románu P. G. Wodehouse a v roce 2014 získala Cenu Laurence Oliviera za nejlepší komedii roku.