Do chodské metropole odcestují Komedyjanti z Tachova a členové souboru Divoch ze Stříbra. Oba ochotnické soubory patří k pravidelným účastníkům divadelnického bálu v Domažlicích.

„Do Domažlic jedeme především jako účastníci bálu, kteří se chtějí pobavit. Zároveň ale také víme, že je třeba něco zábavného našim kolegům ukázat," řekl Deníku principál Komedyjantů Miroslav Jarý.

Tachovští ochotníci tak v Domažlicích předvedou scénku, se kterou putovali v létě obcemi tachovského okresu a zvali na Husitské slavnosti. „Máme připraveno kraťoučké představení, předvedeme taškařici nazvanou Bitva u Tachova aneb Neuvěřitelné putování spížového vozu po západě," doplnil Jarý. Scénku předvedou Tachované celou, trvá necelých patnáct minut.

Návštěvníci divadelnického bálu ovšem neuvidí skutečný dřevěný vůz, který Komedyjanti při letním putování doprovázel, ale z prostorových a přepravních důvodů jeho papírovou maketu.

Vystoupení si pro sobotní večer připravili také Divoši ze Stříbra. „My předvedeme něco podobného, co předvádíme obvykle na pyžamovém bále. Protože chceme naše divadelní kolegy z ostatních souborů překvapit, nebudu prozrazovat podrobnosti. Jen můžu říct, že to bude taneční vystoupení," uvedl za Divoch Stříbro Laco Kajaba.

Stříbrští divadelníci se domažlického bálu zúčastní potřetí, premiéru si odbyli předloni.