Akci podobného typu jsem si přál udělat již dávno, ale ke zrealizování došlo, až když jsem se potkal s Františkem," řekl Deníku Pavlík. Z místních kapel zde vystupovaly například Stříbrští Abused, nebo The Aprill, rovněž ze Stříbra. Tato kapela hraje teprve jeden rok, zpívá jen anglické texty a hrála již na několika hudebních festivalech po celé republice. „Snažíme se hrát melodický rock s tvrdšími prvky. Texty i hudbu si píšeme sami. Můžeme se pyšnit tím, že jsme v minulém roce vyhráli soutěž o nejstylovější kapelu. Nyní se snažíme co nejdříve dodělat naše první CD," řekl frontman kapely Milan Samko.

Pořadatelé dělají akci tohoto typu také proto, že festivalů podobného žánru, je poblíž málo. „Dlouho jsme přemýšleli, co vlastně udělat. Jak udělat něco pro lidi a pak jsme si řekli, že rock a metal je nám nejbližší, tak jsme do toho šli. Už teď víme, že chceme pořádat další ročník a doufáme, že se akce bude lidem líbit," dodal Pavlík.

Akci navštívil i Milan Roháč z Tachova. „Přišel jsem se jen tak podívat a také podpořit pořadatele. Trochu mě mrzí, že je zatím tak málo lidí, ale noc je ještě mladá, tak doufám že se to změní. Já si to tu ale zatím velice užívám," řekl.