Sbor dobrovolných hasičů pořádal již sedmý ročník Hasičského maškarního plesu pro dospělé. K tanci zahrála kapela Los Pavlínos a tančilo se do brzkého rána – medovina a tradiční kořalky tekly proudem a dospělí si zábavu užívali jak se patří.

„Každoročně se sjedou lidi z Tachovska, o to více nás těší, že nepřijdou jen místní. I když ti se zapojují do jakékoliv akce. Takže jsem moc rád, že se kulturním akcím v naší obci daří," uvedl pro Deník pořadatel Jakub Plecitý.

Tombola, vychlazené pití, skvělá muzika a úžasné podívání pro oči, tak to na maškarním vypadalo celý večer.

Každý rok se sejdou desítky originálních masek, které stojí za obdiv. Lidé za ně utratí spoustu peněz nebo výrobou stráví několik hodin. Ale stojí to za to, protože o originalitu zde také jde.
K vidění byla například zvědavá postava z trilogie filmů Slunce seno – drbna Kelišová. Ta si do sálu kulturního domu nechala přivézt i postel.

Jak je na fotografii vidět, přesvědčit se můžete i o tom, že Elvis stále ještě žije.

Vedle tradičních jeptišek, klaunů, policistek se přišli pobavit i zástupci zvířecí říše – žabák, berušky, kočky. Nechyběl i Kocour v botách, mušketýři a mnoho dalších.
Lidé se také otáčeli za propracovanými maskami z filmu Avatar, kdy byli představitelé opravdu věrohodní.

„Masek se jako každý rok sešlo spoustu a za to jsme strašně rádi. Přibližně se přišlo pobavit kolem sto sedmdesáti lidí. Tančilo a popíjelo se do rána. Jako každý rok jsme si večer určitě všichni užili a doufám, že se příští rok sejdeme přinejmenším ve stejném počtu," dodal Plecitý.