Filharmonie si na své vystoupení připravila mimořádně atraktivní program, se kterým vyprodává na svých zahraničních zájezdech mnohatisícové haly v Německu nebo Rakousku. „Máme velikou radost, že se toto vystoupení podařilo dohodnout. Plzeňská filharmonie je jednoznačně největší hudební těleso, které na Festivalu na ulici vystoupí. Mnohem důležitější je ale program založený na slavných filmových melodiích v podání symfonického orchestru. Ten třeba někteří návštěvníci uslyší poprvé – právě tato forma je přijatelná i pro lidi, kteří by na koncert klasické hudby jinak nepřišli,“ řekl Lukáš Krásný za pořadatelskou Agenturu Nashledanou. Sám přitom tento večer považuje za jeden z vrcholů letošního ročníku.

Radek Šlouf (vlevo) s Josefem Dostálem  vybojovali na olympijských hrách v Tokiu bronz v rychlostní kanoistice v závodě dvojkajaků na 1000 metrů.
Na Sportmanii pozvala Plzeň i olympionika

Jako sólistka vystoupí s filharmonií zpěvačka Andrea Holá, kterou znají diváci především z úspěšného účinkování v oblíbených muzikálech Mýdlový princ, Antoinetta, královna Francie nebo Trhák. V roce 2014 se zúčastnila druhého ročníku soutěže Hlas Česko Slovenska, kde skončila čtvrtá. Momentálně působí v několika přestaveních Divadla Studio Dva a v Divadle bez zábradlí a je také sólistkou Hudebního divadla Karlín.

„Chtěli jsme po dlouhé nucené koncertní odmlce přinést Plzeňanům nějaký letní exkluzivní dárek a podařilo se domluvit vystoupení, které jinak provádíme výhradně v zahraničí, ve velkých halách ve Stuttgartu, Mnichově, Lipsku nebo Elbenwaldu. Navíc se podařilo pro tento koncert získat i skvělou muzikálovou zpěvačku Andreu Holou, tak to bude určitě velký zážitek. Tento srpnový letní koncert pod otevřeným nebem je pro nás v Plzni premiérou. V Německu jsme jej zahráli 1. srpna na Elbenwald festivalu v Cottbusu. Moc se na koncert těším,“ uvedla Lenka Kavalová, ředitelka Plzeňské filharmonie.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Tipy na víkend: Filmové hrady a zámky či charitativní turnaj v Karlových Varech

Letošní ročník Festivalu na ulici se uskuteční v Plzni od 20. do 28. srpna, vstup bude zdarma. Letošní Festival na ulici se uskuteční od 20. do 28. srpna, vstup bude zdarma. Na šesti hudebních scénách se představí nově vybrané kapely i prověření interpreti. Fanoušci Porty se mohou těšit na vystoupení vítězů tohoto nejstaršího hudebního open festivalu u nás.

Součástí doprovodného programu budou opět výstavy, divadla, Market na ulici a bohatý výběr aktivit pro rodiny s dětmi.