V jízdárně v Tachově – Světcích cyklus představení nazvaný Dveře jízdárny dokořán právě započal . Na koncert známých umělců si našly cestu stovky natěšených diváků. „Prodalo se přes pět set lístků,“ informovala nás Božena Vaňková, ředitelka pořádajícího Městského kulturního střediska Tachov. „Nemůžu si to nechat ujít. Pavel Šporcl je totiž můj neoblíbenější umělec,“ těšila se na vystoupení svého idolu Dana Ratajová z Tachova.

První polovinu koncertu obstaral Daniel Hůlka. Jeho baryton dlouho nenechal usnout Jaromíře Kadlecové ze Stříbra. „Jeho hlas mne prostě uchvátil. Árie mi ještě dlouho zněly v uších,“ uvedla sedmadvacetiletá fanynka populárního zpěváka. Daniel Hůlka oblažil srdce i čtyřiatřicetileté Karolíně Frantálové z Mariánských Lázní. „Byla jsem už na muzikálu Hrabě Monte Christo.

Podle mne to tady v jízdárně bylo jeho ještě lepší představení,“ uvedla. „Také mne se koncert líbil. Umělci dostáli svému jménu,“ potěšilo Boženu Vaňkovou. „Báječná akustika, skvělé obecenstvo, ze kterého dýchala ta pravá atmosféra. A bez té to nejde ,“ řekl nám Daniel Hůlka. „Rádi se do Tachova vrátíme. Věříme, že k tomu ještě dostaneme příležitost,“ shodli se umělci. Hudební cyklus bude v jízdárně pokračovat už 8. července. To ve Světcích vystoupí pětasedmdesátičlenný britský orchestr Brighton and Hove Music Service. „Touto cestou zvu všechny, co mají zájem o skvělé zážitky,“ dodala Vaňková.