Co čeká dnes večer občany, kteří přijdou na stříbrské náměstí?

PT: Od 17 hodin bude zpívat kladrubský sbor Cavalla pod vedením paní Šmahelové. Připravili jsme také soutěž, takže děti, které se do ní zapojí, dostanou od města dárečky. Úderem sedmnácté hodiny začne vlastní evidence pro Vánoční zpívání koled. V mázhausu radnice dostane každý, kdo se zaeviduje, pamětní list.

Kolik lidí bylo loni a dá se odhadnout, kolik jich čekáte dnes?

PT: Loni se přihlásilo takových 130 lidí, ale na náměstí jich zpívalo asi tak dvakrát tolik. Doufáme, že letos jich bude ještě více.

Kdy se připojíte do rozhlasového vysílání?

PT: Připojovat k Českému rozhlasu Plzeň se budeme před osmnáctou hodinou. Rádio pak bude pouštět koledy Nesem vám noviny a Narodil se Kristus Pán, které budou společně zpívat také lidé na náměstí. Potom budou následovat živé vstupy do rádia.

Připojíte se i vy osobně?

MN: Určitě se připojíme, už pilujeme texty obou koled. Stoprocentně už znám první sloku. Ale kdo by si nebudelovy koled jistý, na zadní straně pamětního listu najde oba texty napsané.

Jak se vlastně Stříbro dostalo na seznam měst, která se tohoto rozhlasového zpívání účastní?

MN: Oslovila nás loni, kdy jsme se zúčastnili poprvé, pořádající agentura RLA Stallion.

Jak rychle jste se rozhodovali, že se město připojí?

MN: Rozhodování prakticky nebylo, s nabídnutou možností jsme souhlasili ihned. Je to vlastně další ze zajímavých předvánočních akcí. A hlavně je to něco nového.

Může účast ovlivnit počasí? Budou se mít lidé kde občerstvit?

PT: Počasí samozřejmě může akci ovlivnit. Loni byla zima, ale nepršelo ani nesněžilo. Letos má být podobně jako v úterý, jen snad o dva stupně méně. Občerstvení tady samozřejmě bude.

Co byste vzkázali těm, co přijdou i všem ostatním občanům?

PT: Ať jich přijde co nejvíc, ať nezaostáváme za ostatními městy a dokážeme, že i ve Stříbře umíme zpívat koledy. MN: Pohodové Vánoce, neuspěchané. Zároveň zveme na další předvánoční i sváteční programy, kterých je letos ve Stříbře dost, a to je dobře. A těšíme se na setkání na novoročním punči u radnice.