„Letos bychom chtěli diváky pozvat tím spíše, protože slavíme dvacáté výročí našeho založení," řekl principál spolku Miroslav Jarý. „Máme dokonce i připraveno překvapení," dodal.

V souboru, který před dvaceti lety vznikl v Tachově a jehož duší je Pavel Řepa, se za dobu jeho působení vystřídalo více než padesát herců v menších i větších rolí. „Jsou započítáni i ti, kteří účinkovali byť jen v jediné hře," podotkl dále Jarý.

Představení, které se uskuteční ve čtvrtek 28. prosince od 19.30 hodin v sále kina Mže, bude podle jarého vyvrcholením oslav výročí spolku. Ten své narozeniny slavil v průběhu celého roku. „Začali jsme tím, že jsme pro letošní rok nastudovali hned dvě hry, aby si nás publikum mohlo dvojnásobně užít, pokračoval se smíchem Jarý. Na podzim zároveň vyšla publikace, jejímiž autory byli Marie Mirtlová a Miroslav Jarý, která mapovala šedesátiletou historii ochotnického divadla v Tachově.

tachovské publikum se tedy může těšit na čtvrteční vystoupení Komedyjantů. „Když náš spolek slavil patnácté narozeniny, připravili jsme si pro diváky průřez hrami , které jsme v minulosti nastudovali. Nyní to bude trochu jiné. Mohu jen prozradit, že se ti, kteří na nás přijdou podívat, mají na co těšit," dodal trochu tajemně principál Komedyjantů Miroslav Jarý.