Akce začíná již ve 14 hodin a kromě zmíněného interpreta zde vystoupí také Honza Piskáček a dále kapely Jampet, Bikers Band, Wyjou a Vabivod. „Nápad na uspořádání koncertu s Františkem Nedvědem se zrodil již v loňském roce, kdy jsme v Boněticích poprvé uspořádali country festival," uvádí Pavel Botek, hlavní organizátor celé akce a zároveň majitel areálu. „Jelikož lidé, kteří tento styl hudby poslouchají, mají často k přírodě velmi blízko, je toto místo pro podobné akce jako stvořené. Posezení je zajištěno formou masivních lehce opracovaných klád a pivních setů a nechybí samozřejmě ani nabídka pestrého občerstvení, za jehož jedinečnou chuť a kvalitu ručíme," ujišťuje organizátor.

František Nedvěd a jeho kapela Tie Break vystupují s pořadem, který je průřezem těch nejlepších písní z dosud vydaných alb. Do programu byla zařazena směsice songů, které zpíval a hrával se svým bratrem Janem. Formace slibuje večer plný pohody, vlídného slova a hlavně pěkných písniček z pera takových velikánů jako jsou Gordon Lighfoot, Don Williams či Jan Nedvěd. Texty jsou od Františkova přítele a spolupracovníka ve Spirituál Kvintetu Dušana Vančury a František Nedvěd si dovolí zahrát písně i ze svého pera.

Odpolední program otevře tříčlenná kapela Jampet, jež předvede umění hry na kytaru ve spojení s baskytarou či banjem. Na pódiu ji vystřídá mariánskolázeňský písničkář Honza Piskáček, který u diváků zabodoval již v červnu na festivalu Boněticefest. Plánští Bikers Band zahrají všem známé hity z repertoáru folk a country. S tachovskou kapelou Wyjou, která se na scéně pohybuje již více než 25 let a na publikum spolehlivě přenáší dobrou náladu, si ve své historii prý dokonce jednou zazpíval Františkův bratr Jan Nedvěd. Poté přijde na řadu hlavní hvězda večera a po ní vystoupí ještě skupina Vabivod, která celou akci uzavře.

„Lidé se nemusejí obávat ani deště," uklidňuje Pavel Botek. „V případě nepřízně počasí je pro návštěvníky připraveno zastřešené posezení v podobě velkých party stanů. A protože už pomalu začíná podzim, na večer doporučuji vzít si s sebou teplé oblečení, případně deku. Také parkovacích míst je dostatek – nedaleko areálu budou vyčleněny speciální plochy na místních upravených lukách, ve vzdálenosti asi tři minuty chůze od brány areálu."